Šviestuvas interjere

Šviestuvas interjere

Interjero kūrimas – tai ne tik baldai, spalvinė patalpų gama ir dekoro detalės. Interjere labai svarbią vietą užima ir šviestuvas. Apšvietimas padeda sukurti norimą aplinką, o šviestuvo dizainas, spalva ir stilius papildo interjerą. Tad šią namų detalę verta rinktis atsakingai ir apgalvotai. Duosime keletą patarimų, kurie padės išsirinkti jūsų interjerui tinkamiausią šviestuvą.

Interjero stilius

Šviestuvai visuomet turi derėti prie bendro patalpos stiliaus. Jei jūsų namuose vyrauja skandinaviškas stilius ir jam būdingos šviesios spalvos, šviestuvą taip pat rinkitės iš šios spalvų gamos. Tuo tarpu modernaus stiliaus namuose su ryškiomis interjero detalėmis, puikiai tiks šviestuvas su juodu ar raudonu gaubtu. Vertinantys minimalizmą dažnai renkasi keletą žemai kabančių šviestuvų arba įleidžiamus LED šviestuvus. Tokie sprendimai “neapkrauna” aplinkos ir dera namuose, kuriems būdingas minimalizmo ir tvarkos pojūtis.

Apšvietimas

Kad ir kokia svarbi yra šviestuvo išvaizda ir dizainas, nepamirškite ir apie jo pagrindinė paskirtį – apšvietimą. Pirmiausia turite nuspręsti ar jūsų namų interjerui labiau tiks stiprus apšvietimas iš vieno šviesos šaltinio, ar neintensyvi šviesa iš keletos mažesnių šviesos šaltinių. Pagal tai orientuokitės rinkdamiesi šviestuvus. Rinkoje galima rasti tiek labai stambių šviestuvų, tiek smulkių įleidžiamų šviestuvų, kurių šviesos kryptį galima reguliuoti.

Vieta

Šiuolaikiniai šviestuvai nebūtinai turi būti kabinami tik ant lubų. Puikų interjerą galima sukurti su originaliais pastatomais ar sieniniais šviestuvais. Šie sprendimai kartais derinami su lubiniais šviestuvais bei kitais apšvietimo variantais.

Nesvarbu, kurio tipo šviestuvą rinksitės, visuomet atkreipkite dėmesį į kokybę. Pigus, turguje pirktas šviestuvas vargu ar tarnaus ilgai, o ir jo išvaizda tikrai neprilygs šviestuvų salone profesionalių dizainerių sukurto šviestuvo išvaizdai. Be to, salone visuomet gausite ir patyrusių specialistų konsultaciją ir jums bus pasiūlyti geriausi sprendimai.