Tarptautinės prekybos ir muitinės logistikos specialybė: ko išmokstama?

eksporto

Pasirinkti savo svajonių profesiją yra kur kas sudėtingiau nei buvo galima pagalvoti. Juk šiuo metu profesinėse, aukštosiose mokyklose siūloma tiek daug skirtingų kelių, kad kai kurie iš programos pavadinimo – sunkiai suprantami. Viena tokių keblesnių ir gana klausimų keliančių specialybių yra Tarptautinės prekybos ir muitinės logistikos specialybė.

Baigus studijas galima vykdyti eksporto operacijas, taip pat dirbti logistikos sferoje. Svarbiausia – uoliai mokytis ir tuo pačiu papildomai gilinti žinias kurioje nors užsienio kalboje. Tai padės pasidėti patvarius pamatus svajonių profesijai pasiekti.

Mokytis galima skirtingose aukštosiose mokyklose, tad būtinai susipažinkite su galimybėmis, skaitykite atsiliepimus ir rinkitės Jums labiausiai priimtinas. Asmuo, kuris baigs šias studijas – įgis kompetencijas, kurios jam leis:

  •     Kur kas paprasčiau organizuoti darbus.
  •     Mokės vystyti loginius sprendimus.
  •     Vykdys eksporto operacijas.
  •     Gebės valdyti tam tikrus prekių srautus.
  •     Reaguoti į neplanuotas situacijas.
  •     Gebės atstovauti ūkinius subjektus muitinėse ir panašiai.

Studijų metu teks mokytis labai daug skirtingų dalykų. Tačiau apibendrinant galima sakyti, kad tai yra matematinis, loginis mokslas, kuris reikalauja detalių įžvalgų. Mokomasi tokių dalykų kaip kad: ekonomika, logistika, muitinės veikla, organizavimas, krovinių klasifikavimas ir kiti panašūs.

Baigus studijas, žinoma, bus dirbama logistikos įmonėse, kurios šiuo metu vadinamos kaip viena pelningiausių darbo vietų. Žinoma, darbas šio tipo įmonėse taip pat reikalauja dėmesio, smulkmeniškumo, galiausiai, tenka dirbti ir tokiomis valandomis, kurios Jums nepriklauso. Viskas tam kad verslui, kuria svarbu, kad eksportuojamos prekės būtų pristatomos laiku – pavyktų išvengti bet kokių galimų nuostolių. O kuo įmonė dirba geriau ir tuo pačiu užtikrina našesnius rezultatus – tuo daugiau ji turi klientų, kurie domisi jos teikiamomis pervežimo paslaugomis.

Kad ir kokia bus Jūsų gyvenimo specialybė arba profesija – svarbiausia yra mokytis. Tokiu atveju, esame tikri, rasite variantą, kuris ne tik tenkina Jūsų poreikius, tačiau ir pranoksta lūkesčius. O kuo daugiau darbo bus įdėta – tuo ir galimybės tapti perspektyviu darbuotoju bus paprastesnės.