Galvosūkių kambariai – jūsų laisvalaikiui

Galvosūkių kambarys

Bandote sugalvoti, kaip įdomiai ir prasmingai praleisti laisvalaikį? Atsibodo kino teatras, pasivaikščiojimai prekybos centruose ar pasisėdėjimai kavinėse? Oras blogas, todėl pramogos lauke atkrenta ir tokiu atveju belieka pasirinkti uždaras patalpas? Jeigu į visus tris klausimus atsakėte taip, vadinasi jums reikia naujų pramogų, kurioms nebaisios jokio oro sąlygos. Viena iš tokių pramogų – galvosūkių kambariai.

Galvosūkių kambariai – kokia tai pramoga?

Jeigu mėgstate spręsti galvosūkius, žaisti loginius žaidimus, dėlioti dėliones, suvesti visas pinkles į vieną tašką, jeigu pajaučiate euforiją įveikę sunkią rungtį – galvosūkių kambarys yra kaip tik jums. Galvosūkių kambariai dar kitaip yra vadinami pabėgimo kambariais ar escape room. Tai pramoga, kuri yra skirta žaisti dažniausiai dviem – šešiems žmonėms. Visgi tai tikrai nėra taisyklė, kadangi kiekvienas galvosūkių kambarys nustato savo taisykles ir organizuoja pabėgimus iš kambario net ir didesnėms grupėms žmonių.

Galvosūkių kambariai būna labai įvairūs. Vien tik Lietuvoje jų yra ne vienas, o skirtingų pramogų siūlytojai dažniausiai atsidarę ne vieną galvosūkių kambarį savo patalpose. Pasidairę internete galite rasti jų labai įvairių ir išties įdomių. Vieni skirti tik suaugusiems, tai yra nimfomanių ar erotikos kambariai, kiti gali būti skirti ir jaunesniems, ir vyresniems žmonėms, pavyzdžiui, pabėgimas iš traukinių stoties ar net Vilniaus atominės elektrinės. Nustebote? Ši ir panašios pramogos tikrai palieka įspūdį ir yra puikus laisvalaikio praleidimo būdas.

Kaip vyksta pabėgimas iš galvosūkių kambario?

Dažniausiai kiekvienas galvosūkių kambarys nusistato savas taisykles, tačiau yra kai kas bendro jiems visiems. Iš galvosūkių kambario reikia išeiti sprendžiant įvairiais užduotis. Dažniausiai tos užduotys yra viena su kita susijusios, tai reiškia, kad norint įveikti užduotį, reikia prieš tai išspręsti kitą, su ja susijusią. Išsprendus visas užduotis paskutinėje sužinote arba durų kodą, kurį įvedus pabėgsite iš galvosūkių kambario, arba randate raktą, kuriuo galite atsirakinti pagrindines duris. Ištrūkimo laikas duodamas kiekvienam kambariui individualiai, todėl tikrąsias taisykles kiekvienas žaidėjas sužino prieš pradėdamas žaisti, tai reiškia prieš užeidamas į galvosūkių kambarį.