Patarimai keliaujant su vaikais

Bagažas į lėktuvą

Šeimos kelionių metu mažieji patiria neišdildomų įspūdžių, o visa šeima kartu praleistas atostogas dar ilgai prisimena kaip vieną geriausių metų įvykių. Tiesa, tėvams kelionės su vaikais planavimas sukelia šiek tiek rūpesčių. Tikimės jums pagelbės mūsų  patarimai planuojant kelionę su vaikais.

  • Bagažas

Bagažo ruošimas yra pagrindinis veiksmas, planuojant bet kokią kelionę. Patariame vaiko daiktams skirti atskirą lagaminą. Atskiram vaiko lagamine greičiau rasite tai, ko prireiks kelionės metu, o be to, pats mažylis jausis daug smagiau, galėdamas pasipuikuoti nuosavu keliautojo lagaminu. Jei planuojate kelionę lėktuvu, pasidomėkite bagažo taisyklėmis. Būtiniausius daiktus, kurių gali prireikti skrydžio metu, pakuokite į rankinio bagažo reikalavimus atitinkantį lagaminą. Tuomet bagažas į lėktuvą pateks be nesklandumų, ir skrydžio metu jį turėsite prie savęs.

  • Pasirūpinkite užimtumu kelionės metu

Dažniausiai vaikams kelionės, ypač jei jos ilgesnės trukmės, sukelia nuobodulį. Tad pagalvokite apie mažojo užimtumą kelionės metu. Pasiimkite spalvinimo knygelių, nedidelį kelionei tinkantį žaidimą ar kitą vaiko mėgstamą užsiėmimą.

  • Vanduo ir užkandžiai

Skrydžio metu vanduo yra būtinas ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Lėktuvo pakilimo metu rekomenduojama gerti vandens, kramtyti kramtomuosius saldainius ar gumą, o kūdikiams duoti čiulptuką. Tai padeda  išvengti ausų užgulimo. Užkandžiams tinkami sausainiai, džiuvėsėliai ar kiti nesaldūs kepiniai. Kelionės metu rekomenduojama vengti riebaus, sunkaus, aštraus maisto.

  • Dokumentai

Visiems keliaujantiems vaikams su abiem tėvais, skrydžio metu privaloma turėti pasą arba arba asmens tapatybės kortelę. Jei mažylis keliauja su vienu iš tėvų arba su lydinčiu asmeniu, taip pat bus reikalingas notaro patvirtintas tėvų sutikimas. Tikslesnę informaciją apie reikalingus dokumentus gausite pasiteiravę savo kelionės organizatoriaus arba užsienio reikalų ministerijos kontaktais.

Tikimės šie patarimai jums buvo naudingi, o pasiruošimas ir kelionė bus nepakartojama! Jeigu norite sužinoti daugiau apie konkrečią šalį, apkeliauk.lt bus labai naudingas gidas prieš vykstant į kelionę.