Kodėl moterys darosi plastines veido operacijas?

3d veido modeliavimas

Pasaulinės tendencijos ir statistika rodo, kad plastinė chirurgija ir toliau sparčiai populiarėja. Šiomis paslaugomis naudojasi vis daugiau savo išvaizda nepatenkintų klientų bei tie, kuriems plastinės chirurgijos paslaugos reikalingos po patirtų sužalojimų ar kitų operacijų.

Populiarėjanti paklausa skatina ir technologijų tobulėjimą. Tobulėja ne tik atliekamų procedūrų chirurginės technikos, bet ir skaitmeninės technologijos. Šiandien specialistai gali džiaugtis aparatūra, kurios dėka yra atliekamas 3D veido modeliavimas. Dar kitaip – tai 3D simuliacija, kuri itin realiai perteikia galimus pooperacinius rezultatus. Tokiu būdu pradžioje nuskenuojama ar nufotografuojama kliento pageidaujama tobulinti vieta ir pažangios programos pagalba pateikiami net keli skirtingi variantai, kokių rezultatų galima būtų tikėtis. Klientams paprasčiau įsivaizduoti ir pasirinkti sau patraukliausią.

Jaunesnės moterys dažniausiai pageidauja pakoreguoti nosį, vyresnio amžiaus nori atlikti akių vokų korekcijas ar veido patempimo operacijas. Bet kuriuo atveju labai svarbu išgirsti kam moteriai ar merginai reikalinga ši plastinė operacija ir teisingai suprasti, kokius pasikeitimus konkrečiai ji nori matyti savo išvaizdoje. Labai dažnai nutinka taip, kad klientė įsivaizduoja vienaip, o plastikos specialistas mato visiškai kitaip. Čia ir vėl labai gelbsti 3D veido modeliavimas. Tačiau labai svarbu, kad klientė suprastų, jog ši pateikiama projekcija yra tik simuliacinio pobūdžio, o tai reiškia, kad realus vaizdas po operacijos gali neatitikti 100%. Tai tik būdas pamodeliuoti ir pasitikrinti, ar klientės ir specialisto matymas sutampa.

Pastebima, kad šiuo metu vis daugiau jaunesnio amžiaus merginų kreipiasi į plastikos specialistus dėl noro patobulinti vieną ar kitą veido sritį: antakių, nosies, smakro ir kt. Jos baiminasi, kaip tai galėtų atrodyti po operacijos. Tokiais atvejais 3D veido modeliavimas – puiki pagalba ne tik specialistui, bet ir besikreipiančiam. Apklausos rodo, kad klientai yra labai patenkinti galėdami pasinaudoti šios programos galimybėmis.