Skirtumas tarp kolageno ir hialurono rūgšties

Hialurono rūgštis veidui

Džiugu, kad dekoratyvinės kosmetikos laikais dar yra vertinamas natūralus grožis. Daugelis mano, kad natūralaus grožio jau negalime įtakoti, o viskas priklauso tik nuo genų, bet tai netiesa. Tokie reiškiniai, kaip tinkama mityba, geras ir pakankamai ilgas miegas, streso nebuvimas gali pagerinti odos būklę, o priešingi – pabloginti. Tarp papildų natūraliam grožiui puoselėti lyderio pozicijas užėmęs kolagenas bei hialuronas. Tad kuo šios dvi medžiagos panašios ir kuo skiriasi, į kurią labiau derėtų atkreipti dėmesį ?

Hialurono rūgštis. Ši priemonė buvo pradėta naudoti kosmetikos bei medicinos tikslais dar visai neseniai. Šios medžiagos galima rasti žmogaus nerviniuose, dengiamuosiuose bei jungiamuosiuose audiniuose. Hialurono veiksmingumo paslaptis – jis perskirsto vandenį organizmo viduje, tad kai hialurono netrūksta, visi audiniai būna pamaitinti. Einant metams, hialurono rūgšties gamyba mažėja ir neišvengiama kūno senėjimo požymių. Atkreipkite dėmesį, kad ne tik nesveikas gyvenimo būdas, bet ir per ilgas deginimasis saulėje gali lemti sumažėjusį hialurono kiekį. Tam, kad būtų kompensuotas trūkumas, galima gerti hialurono tabletes arba naudojamas skystas hialuronas. Šiuos papildus dar praturtina įvairūs vitaminai, kurie kartu sudaro visumą, pakeisiančią odos būklę.

Kolagenas. Šis papildas skirtas tiek puoselėti grožį, tiek gerinti sveikatą. Kolagenas tai pagrindinis odos baltymas, suteikiantis jai elastingumo. Galima jausti įvairius simptomus, sąnarių skausmą, slenkančius ar nušiurusius plaukus, blogos būklės nagus ar suglebusią odą. Visa tai gali išspręsti atitinkamas kiekis kolageno. Matome, kad beveik visi brangesni veido kremai savo sudėtyje turi kolageno, nes ši medžiaga jau spėjo gauti pripažinimą ir kiekvienas gamintojas nori pasinaudoti šia gudrybe. Žinoma, kolagenas turėtų padėti ir naudojant iš išorės, bet svarbiausia jį vartoti per vidų, tik tada kraujotakos pagalba kolagenas pasieks visus organizmo kampelius ir teigiamas poveikis bus visam organizmui.

Galime pasidžiaugti, kad natūralus grožis išlieka svarbus, nes jei žmogus yra sveikas ir laimingas, tuomet jis natūraliai bus ir gražus. Dabar turime nesuskaičiuojamą kiekį įvairiausios dekoratyvinės kosmetikos, bet svarbu, kas lieka, kai tą kosmetiką nusivalai. Gerai, kai galime naudoti priemones, natūraliam grožiui puoselėti, kurios kilusios iš gamtos.