Ką daryti pametus automobilio dokumentus ?

pamesti automobilio dokumentai

Turbūt ne vienam yra tekę pamesti kokį nors asmeninį daiktą. Galbūt kartais tai būna ne tikras aliarmas, tačiau vis tiek stipriai išsigąstame ir strimgalviais puolame ieškoti. Taip pat gali nutikti ir su automobilio dokumentais.

Nors Lietuvoje jau galioja įstatymas leidžiantis su savimi turėti tik asmens dokumentą, atsargumo dėlei ir laiko taupymui dauguma vairuotojų vis tiek nepalieka dokumentų namie. Atsitikus nelaimei su savimi turėti draudimo polisą gali būti itin naudinga, nes galima sutaupyti nemažai laiko. Šiuo atveju tiesiog užpildoma įvykio deklaracija ir jei abi pusės susitaria dėl kaltės išskirstoma.

Visgi kas būna jei pametėte automobilio draudimo polisą ar registracijos liudijimą? Pametus automobilio registracijos liudijimą, vertėtų kuo greičiau kreiptis į bet kurį „Regitra“ filialą. Tai galima padaryti atėjus į pasirinktą filialą arba tiesiog užpildžius prašymą dėl naujo dokumento išdavimo internetu.

Tiesa už jį teks susimokėti, bei turėsite atvykti jo pasiimti į „Regitra“ padalinį. Kai bus išduotas naujas registracijos liudijimas, „Regitra“ savo ruožtu informuos policiją apie pamestą dokumentą. Itin svarbu supratus, kad pametėte registracijos liudijimą, kuo greičiau kreiptis dėl naujo, nes jis gali būti panaudotas nusikalstamais tikslais. Tokiu atveju, už nusikaltimą atsakysite jūs arba galite įstrigti begalinėse teismų džiunglėse.

Jei pametėte draudimo polisą, tai nėra didelė problema. Dabar daugelis draudimo įmonių juos išduoda paprasčiausiai atsiųsdamos el. kopiją, todėl pametus vieną, lengvai galite atsispausdinti naują.

Kad ir kaip būtų sunku ar lengva pasidaryti naują dokumentą, vis tiek jų netektis sukelia nemažai streso ir vienokių ar kitokių problemų. Tad geriau stenkitės juos palikti namie ar laikyti saugiai ir nesinešiokite su savimi.