Automobilių nuoma tikrai apsimoka!

automobiliu nuoma

Nuomojami automobiliai įvairioms reikmėms: kasdieniniam darbui, kelionėms, atostogoms renkamasi ne tik didesni automobiliai, bet ir mikroautobusai. Vis daugiau vairuotojų bent keletą kartų per metus naudojasi transporto nuomos paslauga. Labai dažnai transporto nuomos paslaugomis pasinaudoja verslininkai, atvykę į Lietuvą darbinei kelionei. Ar netikėtai sugedus nuosavam automobiliui, žmonės laikinai jį nuomojasi, kol bus pataisyta jų transporto priemonė. Didžioji dalis ieško kompaktiškų mašinų nuomai. Labiausiai automobilių nuoma suaktyvėja šiltuoju metų laiku arba prieš didžiąsias šventes. Tuomet daugelis važiuoja pailsėti ar aplankyti savo draugų bei artimųjų, gyvenančių kituose miestuose. Kai kuriais atvejais automobilio nuomos kaina gali būti didesnė, jei norite automobilį atsiimti ar grąžinti kitame mieste ar pageidaujate papildomų asmeninio vairuotojo paslaugų.

Dauguma automobilių nuomą teikiančių įmonių turi savo nuomos taisykles, kurios dažnai yra nurodytos sutartyje, kur vienas iš punktų yra vairavimo stažas, nes taip tikimasi sumažinti galimų avarijų skaičių. Prieš pasirašant automobilio nuomos sutartį reiktų išsiaiškinti kas įeina į nuomos įkainį. Taip pat reikėtų sužinoti kokiu draudimu yra apdraustas jūsų pasirinktas automobilis. Svarbu žinoti ir koks yra susitarimas dėl kuro, pvz. dažnai nuomojami automobiliai yra išnuomojami su pilnu baku kuro, o sutartyje būna numatyta, kad pripildžius jį tokį reikia ir grąžinti.

Taip pat yra nustatomas kilometražo limitas, kiek galima nuvažiuoti per parą. Nurodomos ir valstybės, kurių teritorijose draudžiama važinėti su laikinai išnuomotu automobiliu, pvz. Rusijoje, Baltarusijoje. Važiuojant į kitas Europos Sąjungos šalis yra įsigyjamas papildomas draudimas.

Dažniausiai kuo ilgesniam laikui yra nuomojama mašina, tuo pigiau kainuoja viena para. Kainą lemia ir sezoniškumas, nes žiemos metu išsinuomoti automobilį bus žymiai pigiau nei vasaros metu.