Ar metaliniai dantų breketai gražu ?

dantu tiesinimas breketais

Metaliniai breketai yra viena populiariausių ortodontinio gydymo rūšių. Tai ortodontiniai aparatai naudojami tiesinti kreivus dantis ar atstatyti sąkandį. Šių breketų būna įvairių tipų ir kiekvienas iš jų pasižymi kitokiomis savybėmis. Pavyzdžiui vieni breketai gali būti didesni nei kiti arba vielos fiksacija skirtinga.

Apskritai breketai padeda šalinti ne tik estetines dantų problemas, bet ir išvengti rimtesnių ligų. Esant kreiviems dantims juos tampa sunkiau prižiūrėti, ne visos vietos yra lengvai prieinamos. Tai įtakoja greitesnį dantų gedimą ar netgi gali atsirasti dantenų uždegimas. Esant ypač kreiviems dantims, gali atsirasti ir įvairių kitų problemų – sunkus maisto kramtymas, suprastėti artikuliavimas.

Gydymo metaliniais breketais ypatumai

Paprastai rekomenduojama gydymą metaliniais breketais pradėti dar vaikystėje. Geriausia esant 11-13 metų, kai jau yra išdygę visi nuolatiniai dantys. Pasitaiko atvejų, kai toks gydymas reikalingas ir jaunesnio amžiaus vaikams, kurie turi sąkandžio anomalijų.

Taip pat breketai puikiai tinka ir vyresniems žmonėms, tačiau dėl to gali pailgėti gydymo laikas. Taip atsitinka dėl jau susiformavusio kaulo kurį sunkiau modifikuoti. Dabar ypač populiarūs metaliniai breketai tarp jaunimo ir vyresnio amžiaus žmonių. Anksčiau breketų nebuvo, tad jie negalėjo tiesinti kreivų dantų. Atsiradus tokiai galimybei visi noriai naudojasi metalinių breketų teikiama nauda.

Daliai suaugusiųjų siūlomas dalinis ortodontinis gydymas, kuris paruošia dantis lengvesnėms protezavimo procedūroms. Taip galima nušauti du zuikius vienu šūviu ir sutaupyti nemažai finansų bei nervų. Iškart pasiruošus ateičiai, nereikės pakartotinio gydymo ir protezavimas taps daug lengvesnis.

Gydymas metaliniais breketais trunka nuo pusantrų iki dviejų su puse metų. Kiekvienam asmeniui gydymo laikotarpis yra labai skirtingas ir priklauso nuo jo bendradarbiavimo su specialistu bei dantų būklės.