Namų interjero dizainas 2018 metams

Pavasaris – metas, kai norisi atsinaujinti ne tik garderobą, tačiau įnešti šiek tiek spalvų ir gaivališko jaukumo į savo namus. Vis besikeičiančios interjero dizaino tendencijos, skatina pasikeisti namų sienų spalvas, atsinaujinti įsigyjant naujus baldus ar nors minimalias dekoro detales, kurios smarkiai prisideda prie bendro namų jaukumo ir stiliaus sukūrimo. Taigi, kokios yra 2018 metų namų interjero tendencijos? Ko reiktų vengti ir ką pasirinkti?

Naujovės

Naujų vėjų į savo namus įnešite pasirinkdami ekologišką sprendimą. Šiais metais, visame pasaulyje dizaineriai ypač akcentuoja ekologijos ir tausojimo temą. Taigi madingi, jaukūs interjerai, kuriuose dominuoja medžio paviršiai (stalai, grindų dangos, lentynos) bei švelni tekstilė pataikys tiesiai į dešimtuką. Taip pat, šį sezoną ypač madingi įvairūs metalo paviršiai tokie kaip: žalvaris, auksas, varis ar net sendintas sidabras. Norite išskirtinumo? Nebijokite ir maišykite juos tarpusavyje.
Kuo ypatingi 2018 metai interjero prasme? Šiais metais ypatingas dėmesys yra skiriamas spalvoms! Jeigu 2017 metais labiau dominavo šviesios, nelabai ryškios spalvos, dabar rinktis galite iš pačios įvairiausios spalvų paletės. Nepabijokite ir savo namų sienas nudažykite giliai mėlyna, žydra, rožine, žalia, citrinine ar terakotos spalva. Šias spalvas taip pat galite panaudoti ir ieškodami įvairių dekoro detalių, akcentų.

Kalbant apie baldus, dizaineriai siūlo neleisti savo pinigų naujų baldų pirkimui, o atvirkščiai – atnaujinti senuosius. Vietoj to, jog savo pinigines ištuštintumėte šimtais ar tūkstančiais eurų, geriau investuokite į kokybiškus, naujus baldų užvalkalus. Sofas pervilkite madingos spalvos medžiaga, o baldus padenkite medžio plokštėmis.

klasikinis laminatas

Ko reikėtų vengti

Jeigu vis dar galvojote, kad marmuras bei korio formos plytelės yra madoje, jūs labai klystate! Nors Lietuvoje žmonės vis dar mėgsta savo namuose integruoti marmurą, Europoje jis jau seniai išėjo iš mados. Lygiai tas pats atsitiko ir su taip mėgiamomis korio formos plytelėmis. Jas keiskite eglutės raštais, kurie dabar tiesiog ant bangos! Ir jeigu planuojate keisti savo grindų laminate, nesirinkite tamsių spalvų. Klasikinis laminatas su natūralia mediena yra sprendimas, kuris jūsų tikrai nenuvils.