Kelionės laivu – kodėl verta rinktis šią transporto priemonę?

Tiems, kurie dar negali savęs pavadinti užkietėjusiais keliautojais, kaskart išsirinkti tinkamiausią kelionės transporto priemonę gali būti pakankamai keblu, kadangi sunku nuspręsti, kokie pagrindiniai jų privalumai. Galbūt ne pats populiariausias, tačiau gana dažnai pasirenkamas ir kelionės laivu variantas – kodėl verta taip keliauti?

Pirmiausia vertėtų paminėti saugumo faktorių. Nors kelionė jūra nematant artimiausio kranto gali skambėti ganėtinai pavojingai, pagalvokite, kaip dažnai išgirstate informacijos apie nuskendusius laivus ar keltus? Šių transporto priemonių avarijos yra gan retas reiškinys (ypač – Baltijos ir Šiaurės jūrose), ypač tuomet, jeigu palyginsime jas su nelaimėmis keliuose.

Patogu ir tai, jog keltu kartu su Jumis gali ir automobilis – jame galėsite susidėti visus reikalingiausius daiktus ir nesirūpinti, jog kelionė bus nepatogi, kadangi jūroje juo pasinaudoti tikrai nereikės. Taip ne tik apsaugosite automobilį nuo gedimo, bet ir sutaupysite papildomų lėšų, kurias išleistumėte kuro išlaidoms.

Tuomet, kai svečioje šalyje norisi turėti savo automobilį, keltas – neabejotinai pats geriausias variantas, kuriam būtų sunku atrasti alternatyvą. Kelionės tikslą pasieksite pailsėję ir netgi turėsite galimybę papramogauti, kadangi dažniausiai laive yra siūlos įvairios pramogos.
Kaip ir kiekviena transporto priemonė, laivas taip pat turi savų minusų. Tokiose kelionėse dažniausiai sugaištama kur kas daugiau laiko, o ir maršrutų pasirinkimas pakankamai ribotas – kartais uostas gali būti pakankamai nutolęs nuo Jūsų kelionės tikslo, tad reikės nuvažiuoti dar nemažai kilometrų, kad jį pasiektumėte.

Vis dėl to, esant galimybei, bent kartą reikėtų išbandyti šį kelionės būdą – tik tuomet patys galėsite įsitikinti jo teikiamais privalumais ir įvertinti visus trūkumus. Tiesa, tokia kelionė nebus labai įdomi tiems, kurie serga jūros liga – tikėtina, jog tuomet visą vakarą praleisite savo kajutėje.