Pasakiškas Europos rojus – Tenerifės sala

Kol vasarą mėgaujamės ir taip visuomet šiuo metų laiku puikiu lietuvišku oru, žiemą atostogoms galime paklajoti ir į tolimesnius kampelius. Galime džiaugtis, kad gyvename Europoje, kurioje susijungia įvairių klimatų ir kultūrų šalys. Galime keliauti išilgai šio žemyno – nuo apšerkšnijusios Skandinavijos iki karščiu dvelkiančios Ispanijos.
Visais metų laikais šiluma besimėgaujanti Ispanija ir jai priklausančios salos tampa labai patrauklia kelionių kryptimi tiems europiečiams, kurie gyvena šiauriau. Lietuviai – ne išimtis. Vos ateina žiema, mes susigūžę iš šalčio pradedame dairytis, kur keliauti jaukiau pasišildyti. Vienas iš itin viliojančių variantų, tai egzotiškos kelionės: Ispanija – Tenerifė.

  • Tenerifė – tai įstabaus grožio ir kultūros sala. Ji išsiskiria tuo, jog jos viduryje stūkso Teidės ugnikalnis, suteikiantis šiam žemės lopinėliui dar daugiau egzotikos. Ugnikalnio viršūnė – tai nebe daugiausiai lankoma salos vieta.
  • Tenerifės kalvotas reljefas leidžia turistams ne tik nuobodžiai tysoti pliaže, bet ir aktyviai pasivaikščioti po salą ir ją patyrinėti. Nuo kalnų atsiveria nuostabūs vaizdai į salos kaimelius ir jūrą.
  • Tenerifės klimatas – šiltas, tačiau įvairus. Tai reiškia, kad jos priklauso ir nuo salos vietos ir nuo metų laiko. Štai dėl ugnikalnio, užstojančio lietų, už jo esanti pietinė salos dalis yra sausesnė, o šiaurinė – drėgnesnė bei žalesnė.
  • Žiemą šioje saloje būna vidutiniškai šilta, naktimis gali atvėsti iki 12 laipsnių, tačiau vasarą čia tikra pirtis – net jeigu oro temperatūra 26 laipsniai, dėl drėgmės gali pasirodyti, jog yra dvigubai karščiau.
  • Dėl malonaus klimato šioje šalyje ne tik susiburia viso pasaulio turistai, bet ir žmonės, siekiantys pasigydyti sveiku jūros oru. Tenerifėje yra įsikūrę daug sanatorijų, kuriose sveikatingumo programomis mėgaujasi senyvo amžiaus žmonės.
  • Tenerifės maistas taip pat lyg iš rojaus – saliečiai į savo maisto patiekalus deda daug kvapniųjų žolelių – rozmarinų, kalendrų, petražolių bei aitriųjų paprikų ir kitų prieskonių.

Jeigu susiviliojote idėja žiemą pailsėti šiltuose kraštuose, tai kelionės Ispanija (Tenerifė) yra ko gero tinkamiausia kryptis. Puikių įspūdžių!