Kaip susikurti trumpas atostogas Lietuvoje?

savaitgalio keliones

Lietuva mums, lietuviams, atrodo tokia nedidelė, išžiūrėta, o kartais net ir neįdomi. Tačiau, ar tikrai viską savo krašte esame aplankę? Jei artimiausią savaitgalį nenusimato didelių planų, rekomenduojame aplankyti kai kurias lankytinas Lietuvos vietas. Kai kurios iš jų prilygsta svečių šalių grožiui.

1. Savaitgalio kelionės galėtų prasidėti Trakuose. Vienas iš pagrindinių Lietuvos simbolių ir numeris vienas lankytinas objektas tiems, kurie nė karto gyvai nematė didingųjų kunigaikščių gimtinės. Subtili, tačiau didinga pilis pačioje Trakų miesto saloje ir aplink tyvuliuojantis Galvės ežeras užburia mistiška romantika. Čia galima aplankyti ir susipažinti su vienu didžiausių mūsų šalies paveldo objektų – Trakų pilimi, joje gyvenusių kunigaikščių istorija, buvusia Lietuvos sostine ir ypač svarbiu politiniu centru. Aplink žaliuojantis parkas, miestiečių namai, ežero pakrantė užburia. Be to, Trakuose privaloma paragauti kibinų: tradicinio karaimų maisto. Ši tautinė mažuma jau 600 metų kaip įsikūrusi ir puošia Trakus išskirtine savo kultūra.
2. Neaplenkite Baltijos jūros. Daugeliui žmonių Kuršių Nerija ir joje esantys miestai yra vieni gražiausių Lietuvos kampelių. Savaitgalį vykdami prie jūros savo maršrutą planuokite į Nidą, Preilą, Juodkrantę, Pervalką. Neringos miestas yra toliausiai esantis Lietuvos miestas. Čia gausu didingų gamtos objektų, pavyzdžiui, Raganų kalnas, Parnidžio kopa, kormoranų miškas ir žinoma paplūdimiai, besidriekiantys palei Baltijos jūrą. Sakoma, kad Nidoje saulė šviečia daugiausiai, jokioje kitoje Lietuvos vietoje jos tiek daug nebūna kaip ten. Gal dėl to tas kraštas kažkuo magiškas ir traukia atlankyti bent jau kartą į metus. Jeigu norite prie jūros, taip pat galite vykti nebūtinai į Kuršių Neriją. Taip pat galima aplankyti ir Palangą arba Šventąją. Šiuose kurortuose rasite puikius paplūdimius, pušynus, daug pramogų. Savaitgalio kelionės dviračiais šiuose miestuose yra nuostabios – daug dviračių takų, dviračių nuomos punktų. Taip pat Palangoje yra nuostabus Tiškevičių dvaras, kurio parko grožis nustebins ir Jūs pasijusite it vaikščiodami po didingus Prancūzijos karalių sodus.
3. Vilniaus senamiestis. Jeigu Jums patinka miesto dvasia ir laisvalaikis urbanistiniame fone, rekomenduojame aplankyti Vilnių. Nuostabaus grožio senamiestis ir daugybė veiklos viename seniausių Lietuvos miestų – sostinėje Vilniuje. Kasdien vykstantys renginiai, muziejai, parodos, didelis restoranų bei kavinių tinklas tikrai tiks įvairiems poreikiams. Tiek ramesnio laisvalaikio ieškantiems žmonėms, tiek siekiantiems, kad jų savaitgalio kelionės būtų šurmulingos ar pažintinės.

Sutikite, kai susipažįstama su savu kraštu, daug įdomiau vykti į užsienį ir lyginti jį su širdžiai artimais dalykais.