Kaip išmokti groti būgnais?

kaip ismokti groti bugnais

Kam nebuvo užplaukusi mintis, jog groti būgnais yra visokeriopai naudingas ir įdomus dalykas? Pirmiausiai, tai visai kitoks instrumentas negu gitara ar pianinas, todėl būtų savotiška egzotika mokėti groti būgnais. Antra – tai atrodo kaip puikus būdas išleisti susikaupusį stresą. Jeigu tik neturi piktų kaimynų, gali kasdien po pamokų, paskaitų ar darbo sėsti bent pusvalandžiui ir išdaužyti į būgnus visas neigiamas emocijas.

Daugiau informacijos apie būgnų pamokas rasi čia: https://www.gitaros-studija.lt/bugnai

Tačiau jei nori geriau pasiruošti pamokoms su profesionaliu mokytoju ar tik pasipraktikuoti savarankiškai tik nežinojai nuo ko pradėti, štai keli patarimai:

  • Nepulk pirkti būgnų – pirmiausiai turėtum pasitikrinti, ar turi gerą ritmo jausmą, tavo “pirmieji būgnais” gali būti tavo keliai arba stalo paviršius. Pabandyk susirasti paprasčiausių ritmų ir imituok juos delnais mušdamas į kelius. Jei norisi tikresnio jausmo, nusipirk būgnų lazdeles – taip praktikuotis bus smagiau.
  • Išmok skaičiuoti ketvirtines, nes iš skirtingo ilgio natų (ketvirtinės, aštuntinės, šešioliktinės) sudaromi skirtingi ritmai. Pavyzdžiui 4/4 metre į taktą telpa keturios ketvirtinės. Norint jį išmušti, reiktų tolygiai mušti keturis kartus. Tokiu principu veikia metronomas – jis yra nepamainomas pagalbininkas mokinantis groti būgnais, nes padeda išlaikyti ritmą tolydų. Gali metronomą nusipirkti arba susirasti internetinę programėlę.
  • Susipažink su būgnų sandara. Nors būna skirtingų būgnų rinkinių (džiaziniai arba paprasti), pagrindiniai būgnai ir lėkštės sutaps bet kuriuose rinkiniuose. Būgnų komplektą sudaro: bosinis būgnas (į jį pedalo pagalba mušame koja), solinukas, kelių rūšių lėkštės.
  • Šiais laikais visko galima išmokti interneto pagalba, tad gali drąsiai ieškoti vaizdo įrašų, kur patyrę muzikantai dalijasi būgnų pamokomis.
  • Pagaliau įsigijęs būgnų komplektą arba susiradęs repeticijų patalpas, kuriose gali praktikuotis, bandyk suderinti dešinės, kairės rankų ir kojų mušamus ritmus. Pirmiausiai išmok paprasčiausius derinius, stebėk, ar labai sunku “nepamesti” kažkurio ritmo. Atradęs savo silpnąsias vietas, daugiau dirbk ties jomis, kol šiuos paprastu ritmus mokėsi mušti sklandžiai.

Norite profesionaliai išmokti groti šiuo ar kitu instrumentu? Tuomet rekomenduojamos muzikos pamokos, GSC Modernios Muzikos Studijoje, kur kompetetingi mokytojai, taikydami naujausias metodikas, išmokins bet kurio instrumento meno tiek jaunus, tiek ir suaugusius žmones.