Kaip sukurti kolekciją?

kaip surinkti kolekcija

Sociologai teigia, jog kolekcionavimas gali suteikti tokį pat malonumą kaip medžioklė ar sporto varžybos – nors kolekcionierius ir prieš nieką nesivaržo, kolekcijos pildymas sukelia pasididžiavimo ir pergalės jausmą. Šis hobis taip pat padeda ugdyti tvarkos pojūtį, skatina domėtis daiktų kilme bei istorija ir turi potencialą atsipirkti ateityje – visados atsiranda dar didesnių entuziastų, negailinčių kolekcijoms didelių pinigų.
Tačiau kolekcijos kaupimas – kruopštumo ir atsidavimo reikalaujanti veikla. Negailint laiko, kantrybės ir daug domintis galima sukurti turtingą ir puikią kolekciją.
Žemiau pateikiame keletą naudingų patarimų pradedantiems kolekcionieriams, norintiems teisingai praktikuoti šį hobį.

Patarimai, padėsiantys sukurti kolekciją

Pirmas žingsnis – pasirink savo kolekcijos objektą. Galbūt tavo šeimoje iš rankų į rankas keliavo koks nors senovinis indas, galbūt esi kokio herojaus gerbėjas, o gal tave tiesiog traukia alaus bokalų padėkliukai ar degtukų dėžutės – svarbu, kad turėtum motyvacijos vis pildyti savo kolekciją.
Pradėk nuo paprastesnių ir mažesnės vertės objektų, nepulk karštligiškai ieškoti kuo brangesnių objektų savo kolekcijai. Kad žinotum daikto vertę, turi daugiau juo pasidomėti. Čia aktualus žemiau pateiktas patarimas.
Kolekcionierius yra taip pat ir savotiškas tyrinėtojas – jeigu jis sau kolekciją kuria su aistra, vadinasi jam įdomūs jo kaupiami daiktai, jų savybės, atsiradimo data ar šalis. Tad nuolatos domėkis, kad būtum tikras savo kolekcijos žinovas.
Kolekcionavimas – tai hobis, suteikiantis malonumą. Tačiau koks malonumas iškart susipirkti geriausius ir brangiausius kolekcijos objektus? Ką veikti toliau? Tikriems kolekcionieriams šis hobis būna neatsiejama jų gyvenimo dalis iki pat senatvės, o gera kolekcija – lyg subrandintas vynas – kuriama neskubant ir su meile.