Trys gartraukių tipai. Nuo ko pradėti?

Ko gero kiekvienas, nevengiantis įkišti nosies į virtuvę, prisimena jausmą, kai susėdus jaukiame valgomajame nesunkiai atpažįstamas tas, kuris labiausiai prisidėjo prie maisto ruošos. Nemalonus prisigėrusių riebalų kvapas persekios dar ilgai ir tik trumpą laiką pasisukiojus virtuvėje, drabužius teks skalbti.

 

O ką bekalbėti apie pajuodusias spinteles, kurios nenaudojant šio įrenginio greitai praras pradinę išvaizdą ir taps lipnios.

 

Kaip viso to išvengti? Padės paprasti įrenginiai, galintys net ir papuošti Jūsų virtuvę. Tai – gartraukiai.

 

Trumpai apžvelgsime tris šių prietaisų rūšis. Jie gali būti:

 

Įmontuojami

 

Įmontuojami gartraukiai yra funkcionalūs, užima nedaug vietos ir yra jaukiai paslepiami virtuvės balduose. Renkantis šį prietaisą, reikia apie jį pagalvoti iš anksto. Paskaičiavę spintelės matmenis, nepamirškite prietaisą pasirinkti pagal jo galingumą ir jį pritaikykite virtuvės kubatūrai. Kuo didesnė virtuvė, tuo galingesnį prietaisą teks pasirinkti, nes visi žinome, kad visu pajėgumu nuolat dirbantis įrenginys nebus ilgaamžis.

 

Kabinami ant sienos 

 

Kabinami ant sienos gartraukiai yra naudojami tokio tipo virtuvėse, kuriose virš Jūsų viryklės nėra instaliuota spintelė. Šio tipo prietaisai nėra labai brangūs, tačiau gali būti ir prašmatnaus dizaino, tad bus ne tik funkcionalūs, bet ir papuoš Jūsų virtuvę.

 

Erdviniai

 

Erdviniai gartraukiai yra brangiausi ir prašmatniausi šios rūšies buities prietaisai. Tai puiki dizaino detalė, kuri dažniausiai yra kabinama ant lubų. Tai didelių, dažniausia erdvių butų ar gyvenamųjų namų puošmena. Už šio tipo prekę paklosite didžiausią sumą pinigų.

 

Įsirenginėjantiems virtuvę teks pasirinkti vieną iš šių gartraukių rūšių, atsižvelgiant į virtuvės tipą ir piniginės storį.