Miegamojo interjeras pagal temperamento tipus

Miegamojo interjeras

Visi skirtingi, visi įdomūs, tokiu šūkiu galima apibūdinti ne tik žmones, bet ir miegamojo interjerus. Dažniausiai, nori to, ar nenori, įsirenginėjant pagrindinę poilsio zoną, kurioje praleidžiame išties daug laiko — miegamąjį, visas jo interjeras byloja apie ten įsikūrusį žmogų, jo charakterį, gyvenimo ritmą, pomėgius ir panašiai.

 

Miegamojo interjeras sangvinikams

Sangvinikai — žmonės, kurie yra stiprūs, optimistiški, tikri ekstravertai, gali lengvai prisitaikyti prie įvairių situacijų, tačiau retkarčiais pasižymi kiek padidintu emociniu jautrumu. Tokie žmonės dažnai būna apsupti kitų asmenų, todėl ir pats jų gyvenimo būdas yra gana aktyvus, judrus. Šiems žmonėms namai turi pasižymėti pagrindinėmis savybėmis — paprastumu, praktiškumu bei sąlyginiu patogumu. Per daug atsakingai puoselėti namus jie neturi laiko, tad dažniausiai jie renkasi tokius būstus, kurie nereikalautų ypatingai daug priežiūros. Ne išimtis ir jų miegamojo interjeras: čia jie stengiasi įsigyti patogią lovą, kurioje galėtų kokybiškai pailsėti po aktyvios darbo dienos, įsirengti talpią spintą ar komodą bei turėti kitus šiai poilsio zonai būtinus baldus. Sangvinikų miegamojo interjero koloritas persipina — čia galima rasti ir gana ryškių, kontrastingų spalvų bei šiltų, neutralių atspalvių.

 

Cholerikų netradiciniai miegamojo sprendimai

Žmonės, kurie yra ypatingai temperamentingi, greiti, užsispyrę, tvirtos nuomonės turėtojai priskiriami cholerikų grupei. Šio tipo asmenybės iš principo yra labai ryškios, todėl ir jų gyvenamosiose vietose tai stipriai jaučiasi. Erdvė, kurioje jie miega, ilsisi po darbo yra įrengiama kiek ryškiau, įterpiant išskirtinio dizaino baldus, taikant netradicinio išplanavimo sprendimus. Jie paprastai siekia, kad net ir tai, kas netradiciška, būtų miela, atspindėtų jų stiprų asmenybės tipą ir bylotų apie jų mąstymo žaismingumą, todėl jie nebijo netradicinio miegamojo interjero.

 

Flegmatikas dairosi praktiškumo

Jei žmogus yra itin santūrus, prieš darydamas viską atsakingai apgalvoja ir pasveria, tuomet jį galima priskirti flegmatikų temperamento tipui. Šie asmenys nėra iš tų, kurie trykštų juokais ar dėl menkiausios nesėkmės apsiašarotų. Jiems būdingas emocinis stabilumas ir tylumas. Visa tai labai akivaizdžiai atsispindi ir jų namuose. Jų gyvenamosiose vietose nerasime nieko, kas būtų įsigyta spontaniškai ir kas rėkte rėktų apie jų išsišokimus ar aktyvų būdą. Jiems svarbu, kad namų aplinka būtų suderinta su paskirtimi, todėl sienos, lubos, grindys, baldai ir technika yra praktiškai apsvarstoma prieš įsigyjant ar įrengiant. Flegmatikų miegamojo interjeras beveik visuomet spinduliuoja harmonija ir atspindi apie šio tipo praktiškumą.

 

Melancholikai — šlovė detalėms

Pati jautriausia ir sentimentaliausia asmenų grupė yra melancholikai, kuriuos net ir mažiausia nesėkmė gali kaip reikiant išvesti iš pusiausvyros. Jie labai stipriai prisiriša prie kitų žmonių, įvairių reikšmingų daiktų ir vien dėl to savo namuose nori kaupti nuotraukas, piešinius bei kitus gražius ir jiems svarbius prisiminimus keliančius daiktus. Jų būstai nėra kažkuo išskirtiniai, greičiau gana santūrūs ir gana perkrauti. Melancholikų miegamieji būna pati intymiausia jų namų erdvė, kuriai jie skiria ypatingą dėmesį. Toks atsakingas požiūris į šio tipo žmonių miegamojo įrengimą galbūt neatsispindės balduose ar sienų spalvoje, tačiau apie tai bus galima nesunkiai spręsti iš nuotraukų rėmelių ar įvairių dekoratyvinių dėžių, pilnų jiems mielų mažmožių.