Įdomu. Stacionarūs ir kiti kompiuteriai ateityje galės reikšti emocijas!

Moksliniai tyrimai rodo, jog ateityje žmonės galės su kompiuteriais bendrauti taip pat kaip ir su aplinkiniais – draugais, artimaisiais ir kt. Netikite? Verčiau patikėkite, nes jau šiandien yra sukurta programa, vadinama „Komunikavimas su kompiuteriais“. Šia programa siekiama išmokyti kompiuterius komunikuoti taip pat, kaip žmonės (naudojant veido išraiškas, gestus ir pan.) Stacionarūs kompiuteriai bus pirmieji į kuriuos tokia programa bus įdiegta, tačiau ateityje siekiama padaryti taip, jog visi kompiuteriai turėtų įdiegtą „Komunikavimas su kompiuteriais“ programą.
Panašu į dirbtinio intelekto kūrimą ir ar tai tikrai įmanoma, nežinia, tačiau šios programos kūrėjas Paul Cohem tikina, kad kol kas kompiuterius laikome tik darbo įrankiais vien todėl, jog mus su jais skiria kalbos barjeras. Tad sugriovus šią sieną situacija ir komunikacija su stacionariais ir kitais kompiuteriais visai pasikeis.

stacionarus kompiuteriai
Anot profesoriaus, kompiuterių ir žmonių komunikavimas ateityje gali būti išties naudingas ir produktyvus, nes žmonės gali atlikti vienas funkcijas, o kompiuteriai – kitas. Sujungus visas galimybes į vieną, galima pasiekti nepaprastų rezultatų. Tikima, kad kompiuterių ir žmonių bendradarbiavimas bei komunikavimas ateityje pasitarnaus ir vėžio tyrinėjimuose. Tiesa, kol kas vyksta tik pradiniai parengiamieji darbai, pavyzdžiui, bandoma pasiekti, jog kompiuteriai ir žmonės bendradarbiautų. Viena iš užduočių – istorijos pasakojimas. Sakinį pasako žmogus, kitą tesia kompiuteris ir t.t. Žmogui tokia užduotis itin lengva, kompiuteriui iššūkis, tačiau, kai jis sugebės tai padaryti, pirmas žingsnis bus žengtas ir bus galima tyrinėjimus tęsti toliau.