Klasikiniai šviestuvai suteiks namams jaukumo

Įrenginėjate naujus namus, o galbūt norite atnaujinti esamus? Tuomet tikrai norite, kad Jūsų namuose leisti laiką būtų jauku, gera ir šilta. Tai pasiekti padėti gali ir tinkamas apšvietimas. Pateiksime keletą patarimų, kurie padės tinkamai apšviesti kai kurias namų patalpas, pavyzdžiui, virtuvę, svetainę, valgomąjį ir kt.

Kaip apšviesti svetainę?
Svetainė – ganėtinai universali erdvė, kurioje skaitome, žiūrime televizorių, priimame svečius, bendraujame su šeimos nariais, todėl aplinka turi būti šviesi ir jauki. Tam puikiai tiks pakabinamas klasikinis šviestuvas, kurio funkcija turėtų būti – apšviesti visą svetainės erdvę. Taip pat galite pasirinkti ir keletą nedidelių sieninių šviestuvų, kurie padės skaitant knygą ar bendraujant su draugais. Jei svetainėje užsiimate skirtinga veikla, verta turėti pastatomą toršerą, kurį, esant reikalui galėsite perstatyti iš vienos į kitą vietą. Tik prie perkant nuspręskite, koks Jūsų svetainės stilius ir kokio dizaino šviestuvai Jums reikalingi. Nesvarbu ar tai būtų klasikiniai šviestuvai, ar modernūs, svarbiausia, kad jei derėtų vienas prie kito.

Kaip apšviesti virtuvę?
Kur gimsta skaniausi patiekalų receptai? Žinoma, kad virtuvėje, todėl, kad joje būtų patogu dirbti, būtina tinkamai apšviesti darbo vietą – kriauklę, darbastalį ir, žinoma, viryklę. Bendrasis lubose įtaisytas šviestuvas šios funkcijos neatliks, tad patariame į spinteles ar prie lubų primontuoti įsukamas lemputes.

Kaip apšviesti miegamąjį?
Miegamasis yra intymi erdvė skirta Jūsų poilsiui, tad čia nereikėtų ryškių lempų, televizoriaus, kompiuterių ir kitų, Jūsų ramybę, trukdančių daiktų. Todėl patariame įmontuoti blausias lemputes lubose, o prie veidrodžio ar spintoje – atskiras, ryškias lempas, kurias įjungsite tik reikalui esant.

Kaip apšviesti vonios kambarį?
Vonios kambarį kaip ir svetainę, rekomenduotumėme apšviesti vienu didelius šviestuvu ir keliais mažesniais (prie veidrodžio).