Atostogos Londone su Ryanair

Kelionės, visuomet puikus sprendimas, nes tai galimybė tobulėt. Be to, keliauti smagu ir įdomu, ypač, jei lankomės apylinkėse, kuriose dar niekada nesame buvę. Juk kelionių metu atsiveria nauji horizontai, išmokstame, ko dar nežinojome ir pamatome, ko dar niekada nematėme.

O ar esate buvę Londone? Tai vienas populiariausių mūsų tautiečių lankomų miestų ir vis tik, dar daugelis jame nepabuvojo. O juk pamatyti čia tikrai yra ką. Ypač, jei pasirinksite Ryanair organizuojamus skrydžius į Londoną. Netikite? Tuomet skaitykite toliau!

London

Trumpai apie Londoną

Londonas – Jungtinės Karalystės sostinė ir didžiausias miestas Europos Sąjungoje pagal gyventojų skaičių. Šiame mieste gyvena apie 7,5 mln. gyventojų ir jie visi priklauso daugiau nei 200-ams tautų. Nenustebino žmonių kiekis? O gal nustebins muziejų skaičius? Juk Londone yra net 160 muziejų, 100 teatrų! Tad jei keliausite norėdami “pasikultūrinti“, Jums šis uždavinys tikrai pavyks. Įdomu ir tikrai svarbu paminėti, kad 1863 m. Londone buvo atidaryta pirmoji pasaulyje metro linija ir čia yra net keturi objektai, įtraukti į Unesco pasaulio paveldo sąrašą. Tai yra Tower of London, Kew karališkieji botanikos sodai, Vestminsterio rūmai ir Vestminsterio abatija bei Grinvičas. Visus šiuos objektu aplankyti rekomenduojama.

London-4

Ką dar derėtų pamatyti Londone? Pateikiame Jums TOP 10 vietų, kurias Londone aplankyti tiesiog būtina.
1. Parlamento rūmai ir Big Ben laikrodžio bokštas
2. Vestminsterio abatija – karalių karūnavimo, gimimo ir net laidojimo vieta, įkurta XI a.
3. Bekingemo rūmai – rezidencija Londone, priklausanti karališkajai šeimai.
4. Bokštų tiltas (Tower Bridge) – dviejų bokštų tiltas, pastatytas XIX a. pabaigoje ir istorikų laikomas Viktorijos laikų simboliu.
5. Tauerio pilis – XI a. pastatyta tvirtovė, puikiai žinoma kaip kalėjimas ir kankinimų vieta. Šiandien tai įspūdingo dydžio muziejus.
6. Šv. Pauliaus katedra – XVIII a. katedra, kurios kupolas yra antras pagal dydį pasaulyje.
7. Trafalgaro aikštė ir Nacionalinė galerija – centrinė Londono aikštė, kurioje yra ir pagrindinė miesto meno galerija.
8. Britų muziejus – XVII a. įkurtas muziejus, kurį laiko seniausiu pasaulyje.
9. Madam Tiuso vaškinių figūrų muziejus – šiame muziejuje eksponuojamos vaškinės figūros. Dažniausiai atvaizduojamos įvairios garsenybės.
10. Londono akis – tai didžiausias pasaulyje apžvalgos ratas.

Paminėjome TOP 10 lankomiausių Londono vietų, tačiau tai tikrai nepabaiga. Tad jei norite nepamirštamų įspūdžių, keliaukite su Ryanair, nes Ryanair skrydžiai į Londoną, siūlomi už prieinamą kainą!