Pigmentinių dėmių šalinimas lazeriu

Pigmentinės dėmės, išryškėjuos ant veido, rankų arba nugaros grožio ir pasitikėjimo mums tikrai nesuteikia. Daugelis pradeda kompleksuoti dėl savo išvaizdos ir vengti viešų pasibuvimų su draugais. Bet ar kada nors pagalvojote, dėl ko ant kūno atsiranda pigmentinės dėmės ir kad naudojant lazerį galima jas panaikinti?
Gydytojai tikina, kad pigmentinės dėmės išryškėja dėl per intensyvios ar per mažos melanino gamybos. Pasirodo, už odos pigmentaciją yra atsakingos būtent melanocitų ląstelės, gaminančios melaniną, (jis yra normalios odos pigmentas), tačiau, jei pigmentacija padidėja arba sumažėja, ant kūno atsiranda dėmės: jauniems žmonėms dažniausiai šios dėmės išsidėsto kaktos, nosies, žandų ir viršutinės lūpos srityse, o vyresniems – nugaros, krūtinės ir rankų srityse.

pigmento pasalinimas

Pigmentacijos padidėjimo arba sumažėjimo faktoriai:

  • vitaminų A, C, PP trūkumas didina melanino sintezę,
  • vitamino B grupės trūkumas sumažina.
  • melanocitų aktyvumui įtaką daro antinksčių, lytiniai hormonai, skydliaukė, mikroelementai varis, cinkas, geležis;
  • be to, melanino kiekis gali padidėti ir dėl besaikio deginimosi saulėje;
  • dėl hormoninio disbalanso moterims nėštumo metu ar po jo;
  • sergant skydliaukės ar kepenų ligomis.

pigmentinių dėmių šalinimas

Kaip naikinti pigmentines dėmes:
Pigmentines dėmes galima naikinti ir namų sąlygomis, pavyzdžiui, veidą tepant morkų sultimis. Sultims nudžiuvus derėtų veidą nuplauti vandeniu, sumaišytu su šlakeliu pieno ir kartą į mėnesį procedūrą kartoti. Balinančių savybių turi ir agurkas, tad sutarkuotą daržovės masę taip pat galite dėti ant veido ir laikyti apie pusvalandį.
Jei norite greitesnio ir efektyvesnio rezultato, rekomenduojama kreiptis į kosmetologą ir panaikinti pigmentines dėmes lazeriu. Lazeris, beje, ne tik naikina dėmes, bet ir jaunina, stangrina odą. Dėl šios priežasties pigmentinių dėmių šalinimas lazeriu yra puikus pasirinkimas, norint sumažinti pigmentaciją.