Botulino toksino injekcijos. Ką derėtų žinoti?

Odą prižiūrėti būtina, tačiau su amžiumi, net ir brangiausi kremai neišgelbės Jūsų nuo raukšlių atsiradimo. Vienintelis itin greitas ir gana efektyvus būdas, tai botulino toksino injekcijos. Tik ar Jūs joms pasirengusi (juk ne kas kitas, o adata bus naudojama injekcijos metu)? Jei taip, skaitykite toliau.
Botulino injekcijos atliekamos veido srityje, dažniausiai ten, kur matomas didelis polinkis raukšlių atsiradimui. Tokios vietos paprastai yra kakta, bei sritys aplink akis, tad, jei pastebėjote, kad odą stangrinantys kremai nebepadeda pasiekti trokštamo rezultato, rinkitės alternatyvą ir bent pusei metų pamiršite vargus, susijusius su raukšlėmis. Jei norite išlaikyti ilgalaikį rezultatą, džiuginantį ilgiau nei pusę metų, procedūrą būtina kartoti.

botulino injekcijos

Kaip atliekama botulino injekcijos procedūra?
Jei pradėjote galvoti, kad Jums būtinos botulino toksino injekcijos, pirmiausia derėtų pasikonsultuoti su gydytoju, nes būtent jis nustato ar botulino procedūros galimos, ar ne. Nes yra nemažai kontraindikacijų, pavyzdžiui, jei turite kraujo krešėjimo sutrikimų, vartojate antibiotikus, esate nėščia arba žindote kūdikį, jaunesniems nei 12 metų asmenims botulino toksino injekcijos yra draudžiamos. Taip pat moterims, nerekomenduojama leistis botulino mėnesinių ciklo pradžioje.
Kai pacientai, supažindinami su šalutiniu poveikiu, kokiomis sąlygomis botulino injekcijos nerekomenduojamas, jis pasirašo dokumentą, kuriame sutinka atlikti procedūrą. Pasišnekėjus, pacientui nuvaloma oda, ir plona adata į raumenis suleidžiama injekcija. Po to, ant odos penkiolikai minučių dedamas ledas.
Injekcijos gali sukelti nežymų diskomforto pojūtį, kaip raumenų sunkumo pojūtis, bet tai greitai praeina.
Kada pasimato rezultatai?
Rezultatai dažniausiai matomas praėjus 2-5 dienoms po procedūros atlikimo. Maksimalus poveikis matomas po dviejų savaičių, ir laikosi apie 4-6 mėn.