Ruošiatės į žygį? Būtinos įsidėti turizmo prekės!

Vasara puikus laikas keliauti, organizuoti iškylas, nakvoti palapinėse, vakarus leisti prie ežerų ir mėgautis saulės spinduliais bei šiluma. Ypatingai todėl, kad Lietuvoje tikrai yra ką aplankyti, kur nukeliauti ir kur pabūti. Tačiau svarbu pastebėti, kad vien gerų norų, gražaus oro ir saulės neužtenka. Norint maloniai ir patogiai leisti laiką gamtoje turizmo prekės (palapinės, miegmaišiai, kuprinės kt.) yra svarbūs atributai, kurių neturint gamtoje būtų sudėtinga. Ką jau kalbėti apie turistinį žygį, kurio metu gali prireikti ne tik jau paminėtų turizmo prekių, bet ir kompasų, žiūronų, gertuvių, žibintuvėlių ir kitų išlikimui svarbių daiktų.

O ko dar gali prireikti išsirengus į turistinį žygį?

Vanduo. Per dieną žmogui reikia išgeri bent du litrus vandens, tad jei keliaujate su automobiliu, nepagailėkite vietos vandens atsargoms. Jei keliaujate dviračiais – įsidėkite didelės talpos gertuvę ir prieš iškeliaujant išsiaiškinkite, kur pakeliui galėsite papildyti atsargas.

Apranga. Kuo jūsų apranga bus paprastesnė, tuo geriau. Jei šiltas oras, puikiai tinka šortai ir marškinėliai. Nepamirškite įsimesti ilgų kelnių ir megztinio, kurie gelbės vakarais nuo šalčio ir, ko gero, nuo uodų. Kalbant apie uodus. Purškalas nuo jų taip pat nepakenktų.

Vaistinėlė. Išvykstant į tolimesnę kelionę vaistinėlė yra būtinas daiktas. Kokius vaistus įsidėti priklauso jau nuo jūsų pačių sveikatos, tačiau bintas ir pleistras – būtinas kiekvienoje vaistų dėžutėje, nes niekada negali žinoti, kas tavęs laukia už kampo. O važiuoti namo, vien todėl, kad neturėsite kuo aptvarstyti žaizdos ar užklijuoti nubrozdinto kelio, reikštų sugadintas atostogas.

Žinoma, reikia turėti tokias turizmo prekes kaip miegmaišis, palapinė, kilimėlis, metalinis dubuo ir jei keliaujate dviračiu, supakuoti viską taip, kad jie būtų apsaugoti nuo drėgmės. Nepamirškite ir virvės, kuri gali būti puikus pagalbininkas sušlapus drabužiams.
Peilis taip pat pravers. Tačiau nesukvailiokite ir nepasiimkite paprasto peilio, kuris garantuotai kelionės metu gali ką nors pradurti, todėl vežkitės tik sulankstomą. Popierius pravers, jei nesate įgudę laužo kūrėjai.

Turistinis žygis ar iškyla prie ežero – puikus būdas atsipūsti, pabėgti į gamtos prieglobstį ir smagiai praleisti laiką. Tad ruošdamiesi tokiai veiklai nepamirškite susirašyti reikiamų turizmo prekių sąrašo, iš anksto susiplanuokite poilsio vietas, bei kur galėsite turistauti ir pasinerkite į gamtos teikiamas linksmybes.