Vandens turizmas baidarėmis

Vis populiarėjančias baidares dažniau galima išvysti šiltuoju metu. Pastaraisiais metais Lietuvoje labiausiai plinta vandens turizmas. Ši pramoga privertė plėstis vandens turizmo geografiją, kuri ypatingai išaugo Dubysoje, Ventoje, Minijoje bei Šešupėje. Tačiau, kad ir kaip tai plėstųsi, palei šią dieną lyderė išlieka – Dzūkija.

Dzūkija turi kuo pasididžiuoti. Kraštas pilnas gražių vaizdų. Didžiąją Dzūkijos dalį apima miškai. Kraštas gali pasigirti ne tik miškų gausa, bet ir upių gausa. Didžiausios upės yra: Nemunas, Neris, Merkys, Juodoji Ančia, Ūla, Katra, Strėva ir Ditva. Populiariausios tarp baidarininkų yra Merkio ir Ūlos upės.

Plaukimas Ūla geriausias pasirinkimas plaukiant baidarėmis. Upė stebinanti savo įvairumu, nustebins net ir patyrusius baidarininkus. Ji stebina savo nenuspėjamumu. Ūla teka per rytinį Dzūkijos nacionalinį parko pakraštį. Tai vienas iš įrodymų, kad ji turi kuo nustebinti.

Plaukimas Merkio Upe – tai taip pat turinti begales nuostabių vaizdų upė. Tai didžiausia pietryčių Lietuvos upė. Šią upę dažniausiai renkasi patyrę baidarininkai, nes jos maršrutai ganėtinai ilgi.