Patarimai plaukiant upėse su baidarėmis

Plaukiant baidarėmis reikia daug maž žinoti apie pačią plaukimo ceremoniją. Todėl keletas patarimų plaukiant baidarėmis upėse.

Upėse dažniausiai plaukiama kolonomis (laivas paskui laivą). Grupės vadovas dažniausiai plaukia priekyje. Žmogus plaukiantis priekyje nustatinėja plaukimo kryptis ir plaukimo greitį. Na o gale geriausia kai plaukia stipresni asmenys, nes jiems skiriamas gelbėjimo vaidmuo. Upėse dažniausiai plaukiama pagrindine srove iki tol, kol tai nepavojinga. Pavojingiausios vietos skaitomos tokiomis kur yra bangos susidaro greitame sraute.

Geriausia atrasti pagrindine srovę, o ją atrasti nėra sunku. Stebint vandens paviršių galima ja greit atrasti. Dažniausiai pagrindinė srovė teka greičiau, o šalia jos vanduo teka lėčiau, todėl, kad jį stabdo akmenys, sūkuriai, seklumos ir kitos trukdančios judėti kliūtys. Pastebėjus pavojingus ruožus patartina kuo greičiau nuspręsti kokį plaukimo manevrą naudosite. Bet kuriuo atveju kertant srovę reikia tai daryti atsargiai, nes toks gestas reikalauja atsargumo ir tikslaus bei atitinkamo valdymo plaukimo priemone.

Plaukimas baidarėmis tampa malonesnis, saugesnis, lengvesnis ir t.t. kuomet išmokstama sklandžiai valdyti baidarę.