Patarimai plaukiant ežere su baidarėmis

Keliaujant į žygį su baidarėmis gerai žinoti keletą patarimų kaip reikia plaukti su šia priemone pasirinktame maršrute. Jeigu renkatės plaukimą ežere Jums padės keletas patarimų apie tai kaip reikia plaukti juose saugiau.

Ežeruose kaip ir upėse dažniausiai plaukiama yra kolonomis (laivas paskui laivą). Plaukiant keliomis baidarėmis, labai gerai atsispindi komandinis darbas. Nes kolona plaukiant reikia paisyti ne tik savęs, bet ir kartu plaukiančiais asmenimis. Jeigu pastebima jog kažkas atsilieka geriausia sulėtinti plaukimo tempą, kad bendražygiai galėtų pasivyti. Pasimetus nuo ekipažo geriausia yra sustoti ir palaukti prie kranto, o nesulaukus – grįžti atgal nesvarbu kaip –  ar sausuma, ar vandeniu.

Ežeruose, kaip minėta, plaukiama yra linija, tačiau būna, kad dėl banguotumo, tiesė pasidaro laužtine linija. Tokiu atveju reikia stengtis išvengti intensyvaus bangavimo zonų. Plaukimas pavėjui yra lengvesnis, bet tuo pačiu ir pavojingesnis, nes plaukiama didėjančių bangų kryptimi. Dar vienas iš svarbių dalykų yra laikytis tinkamo atstumo. Esant per mažam atstumui laivai lengvai gali susidurti, jeigu priekyje plaukiantis staiga sustotų. Na, o plaukiant per dideliais atstumais galima nespėti suteikti greitos pagalbos įvykus avarijai.

Laikantis tinkamų atstumų ir plaukiant atsargiai bei atsakingai, plaukimas baidarėmis tampa malonesnė.