Mama, ką man nupiešti? 4 įkvėpimo šaltiniai jūsų vaiko meniniams nuotykiams

Visi tėvai stengiasi padrąsinti savo jaunuosius pikasus ir pan gogus! Tačiau ką daryti tais kartais, kai prisėdus prie guašo ar akvarelės paletės pritrūksta įkvėpimo ir nuskamba tas visiems pažįstamas klausimas „mama/ tėti, ką man nupiešti?“. Nuo susitikimų su parko gyvūnais iki žavingų draugo kambario tapetų  – tegul kasdieniai daiktai taps jūsų vaiko meno šedevro katalizatoriais. Tad lai mažojo dailininko nuotykis prasideda!

1. Įsimintini susitikimai su parko gyvūnais:

Pasivaikščiokite po gamtą ir leiskite savo vaikui pasidžiaugti sutiktais gyvūnais. Nesvarbu, ar tai būtų žaismingos voveraitės, nematyti paukščiai ar net judrios skruzdėlės, žygiuojančios savo keliu, kiekviena būtybė gali tapti unikalaus meno projekto mūza. Skatinkite savo vaiką stebėti, piešti eskizus ir sukurti savo piešinius, paremtus žaviais gyvūnais, su kuriais jie susitinka išėję į lauką. Tiesa jaunasis menininkas neprivalo atkartoti  gamtos – nieko tokio jei voverė gauna kepurę, šuniukas pasipuošia kaspinais, o skruzdė turi netikėtai daug kojų. Juk kūrybai realybė – tik įkvėpimo šaltinis!

2. Žaismingi raštai ant kito vaiko kambario tapetų:

Susitikote pažaisti su draugais ir nėra ką nupiešti? Patyrinėkite stebuklingą kito vaiko kambario pasaulį. Atkreipkite dėmesį į ryškius tapetus puošiančius raštus ir įnoringą dizainą. Šie žaismingi raštai gali būti puikus įkvėpimas kitam jūsų vaiko projektui, nesvarbu, ar tai būtų spalvingas koliažas, raštuotas paveikslas ar net rankų darbo atvirutė draugui. Šių raštų grožis slypi ne tik jų vaizduotėje, bet ir begalinėse meninėse galimybėse.
Savo vaiko kambario tapetus svajojate pakeisti gražesniais ar labiau atitinkančiais jo amžių? Užsukite į dubingiai.lt ir nenusivilsite vaikiškų tapetų asortimentu!

3. Unikalios gamtoje sutinkamos formos:

Drauge išeikite į lauką ir patyrinėkite paslėptų formų pasaulį. Nuo netaisyklingų lapų kontūrų iki simetriško gėlių grožio – gamta yra tikras unikalių formų lobynas. Surinkite šiuos gamtos stebuklus ir meskite iššūkį savo vaikui, kuris turės sugalvoti kaip įtraukti šiuos gamtos trupinėlius į savo darbelį. Gražus lapas gali tapti antspaudu, dažais uždėtu ant lapo, kankorėžis – forma apibrėžti ir t.t. Galimybės čia neribotos, o smulkiosios motorikos įgūdžiai tikrai lavėja.

4. Brangios atminimo dovanėlės:

Jei palėpėje laikote paslėptą dėžutę su brangiais šeimos prisiminimais, tokiais kaip seni laiškai, pamiršti niekučiai, vintažinės nuotraukos ir kita, tai šie lobiai gali būti puikus įkvėpimas kitam meno projektui! Tai taip pat ir puiki proga pakalbėti apie jūsų šeimos praeitį, o vaiko meno kūriniai taps savotišku tiltu, jungiančiu praeitį su dabartimi.

Nuo parko gyvūnų iki kambario tapetų – kiekvienas daiktas gali paskatinti kūrybiškumą ir atverti vartus į vaizduotės pasaulį. Pasimėgaukite nuotykiais be kompiuterio ar telefono ekrano ir stebėkite, kaip jūsų vaikas šias idėjas paverčia nesenstančiais meno kūriniais, atspindinčiais jo unikalios perspektyvos grožį. Sėkmės kuriant!