Ar įmanoma terasą padengti aliejumi pačiam?

Norint džiaugtis gražiai atrodančia ir ilgaamže terasa, labai svarbu ją tinkamai prižiūrėti. Viena iš naudingiausių ar net būtiniausių priežiūros užduočių – terasų aliejavimas.

Tačiau ar tai įmanoma daryti patiems? O gal geriau kviesti profesionalus? Pasirodo, tai gali pasidaryti kiekvienas ir tam nereikia didelių žinių ar patirties. Šiame straipsnyje pateiksime išsamią instrukciją, kaip žingsnis po žingsnio alyvuoti terasą, ir keletą patarimų, kad šis procesas būtų lengviau įveikiamas.

Pasirinkite tinkamą aliejų

Norint užtikrinti, kad terasa būtų apsaugota nuo atmosferos poveikio ir išsaugotų savo natūralų grožį, būtina pasirinkti tinkamą aliejų. Osmo siūlo įvairių rūšių, bene kokybiškiausias priemones rinkoje.

Kiekviena alyvos rūšis pasižymi skirtingomis savybėmis, todėl labai svarbu pasirinkti tokią, kuri tinka jūsų medienai.

Paruoškite paviršių

Pirmasis žingsnis jau turint priemones – paruošti terasą. Tai reiškia, kad reikia išnešti visus baldus, augalus ar kitus daiktus. Nuvalykite paviršių nuo dulkių ir purvo. Patikrinkite, ar nėra pažeistų ar įtrūkusių lentų, ir prieš tęsdami darbą jas pakeiskite. Kai terasa bus švari ir geros būklės, ją galima alyvuoti.

Tepkite alyvą

Prieš tepdami aliejų, atidžiai perskaitykite gamintojo instrukcijas. Jį reikia tepti ant švaraus ir sauso paviršiaus. Teptuku arba voleliu tepkite alyvą medienos tekstūros kryptimi. Įsitikinkite, kad tepate ploną ir tolygų alyvos sluoksnį. Netepkite per daug alyvos, nes gali susidaryti lipnus paviršius. Leiskite aliejui įsiskverbti į medieną rekomenduojamą laiką, kaip nurodyta instrukcijose.

Praėjus rekomenduojamam laikui, švaria šluoste išlyginkite terasos paviršių. Taip pašalinsite alyvos perteklių.

Proceso kartojimas

Kad terasa būtų gerai apsaugota, rekomenduojama aliejavimo procesą kartoti pagal gamintojo rekomendacijas.