Augalai ypač mėgstantys saulės šviesą ir šilumą

Sakoma, kad saulė – svarbi ir reikalinga mums visiems. Tačiau, kuomet kalbame apie augalus, verta akcentuoti, kad vieniems augalams jos reikia mažiau, kitiems – daugiau. Ir tai – labai svarbi sąlyga, į kurią reikia atsižvelgti auginant augalus, jei norime sulaukti geriausių rezultatų. Tad pasidomėkime, kokie yra augalai ypač mėgstantys saulės šviesą ir šilumą?

Alavijas – daugeliui ypač puikiai pažįstamas augalas. Belieka tik pridurti, kad šis augalas yra labai naudingas mūsų sveikatai ir grožiui – iš jo išgautos sultys puoselėja ir odą, ir plaukus, o taip pat – šios sultys naudingos ir siekiant palaikyti normalią virškinimo veiklą. Na, o, kalbant apie patį augalą, svarbu akcentuoti, kad būtent alavijas yra vienas iš tų augalų, kuris ypač mėgsta saulės šviesą bei šilumą. Taigi, jį galite auginti tose vietose, kur sausa ir gausu saulės šviesos.

Mūsų šalyje nuo seno ypač populiarios yra pelargonijos. Dar mūsų prosenelės šiomis gėlėmis noriai puošdavo savo namus, madingos šios gėlės ir dabar. Na, o siekiant, kad ši gėlė puikiai klestėtų, verta atminti, kad būtent pelargonijos labai mėgsta saulės šviesą bei šilumą. Tad, vasarą vazonus su šiomis gėlėmis statykite ten, kur netrūksta saulės šviesos bei šilumos.

Bazilikas – vienas iš tų augalų, kuris džiugina ne tik savo puikia išvaizda, bet ir taip pat puikiai tinka ruošiant įvairius patiekalus: juo galima gardinti salotas, užpilus, padažus, sriubas, užkandžius, taip pat labai naudinga gerti bazilikų arbatą. Na, o, kalbant apie auginimo sąlygas, tai verta atminti, kad būtent šiam augalui ypač reikalinga saulės šviesa bei šiluma.

Taigi, jei nusprendėte auginti alaviją, pelargonijas ar baziliką, atminkite, kad šiems augalams reikia daug saulės šviesos bei šilumos. Na, o dar daugiau informacijos apie augalus rasite http://www.manopomegiai.lt/category/augalai/.