Kaip išsirinkti trimerį?

Žolės žalumas ir krūmų vešlumas yra kiekvieno žmogaus noras, kuris turi savo nuosavą kiemą. Tam, kad būtų galima įgyvendinti šiuos tikslus pasitelkiamos įvairios priežiūros priemonės, kurios padeda palaikyti bendrą kiemo tvarką. Tiesa, žoliapjovė reikalinga kiekvienam namo savininkui, tačiau vertėtų pagalvoti, kad vien šios priemonės gali ir neužtekti norint palaikyti idealią tvarką. Tam reikėtų pasitelkti ir trimerio pagalbą. 

Pagal ką yra skirstomi trimeriai?

Dažniausiai galima aptikti tokį faktą, kad trimeriai yra skirstomi pagal jų galingumą. Tam naudojami keli rodikliai, o t.y.: variklio darbinis tūris ir galia kilovatais (kW). Trimeriai, kurie palyginus su kitais, turi žymiai didesnę galią, galima naudoti kartu su pjovimo diskais. Šie pjovimo diskai yra patogus tuo, kad su jais galima laisvai nupjauti sumedėjusias žoles, krūmus ar net nestorus medelius. Taip pat galite rasti ir tai, jog tokio tipo trimeriai yra vadinami krūmapjovėmis.
Mažo galingumo trimeriuose, pjovimui naudojama valas kartu su pjovimo galva. Tokio tipo timeriai yra naudingi nupjauti tik minkštai žolei bei ten kur nepasiekia traktoriukas ar žoliapjovė. Dažniausiai tai būna nedidelis plotelis prie namo sienų, aplink akmenis, medžius ir krūmus.

Žinoma, renkantis trimerį vertėtų atkreipti dėmesį ir į jūsų kiemo plotą, kiek krūmų, medžių ir papildomų dekoracijų jame turite. Tam, kad galėtumėte išsirinkti tinkamiausią ir kokybiškiausią trimerį – https://www.aleina.lt visada suskubs į pagalbą, patars ir išrinks jums patį geriausią trimerį!

Koks yra benzininio trimerio galingumas?

Kaip ir buvo minėta anksčiau – savo sklypui trimerį reikėtų rinktis atsižvelgus į jo galingumą. Tarkime, pasirinkus iki 1 kW galingumo trimerį, juo bus patogu prižiūrėti tik iki 10 arų ploto sklypą. Taip pat dažniausiai tokio galingumo trimeriai nėra pritaikyti naudoti jokiems priedams, kurie yra skirti peraugusios, sumedėjusios žolės bei krūmų šalinimui. Vidutinio galingumo trimeriai laikomi jau nuo 1 iki 2 kW galingumo, o šie yra skirti iki 0,5 hektarų ploto priežiūrai. Tiesa, šių jau dauguma yra komplektuojami su papildomais priedais, kurie yra skirti sumedėjusios žolės ir krūmų šalinimui. Kas jau siekia virš 2 kW, vadinami dvitakčiais trimeriais ir  jau šie priskiriami profesionalių įrankių klasei. Tokio tipo trimeriai skirti dirbti visą dieną, prižiūrėti ypatingai didelius plotus ir miestų želdynus. Jie visada turi papildomus priedus, kurie yra skirti pjauti krūmams. Profesionalūs, keturtakčiai varikliai laikomi geriausiųjų klasei tada, kai pasiekia 1,5 kW galingumą.
Žinoma, kai kurie gamintojai trimerio galingumą apibrėžia pagal jo variklio tūrį. Tai reiškia, kad mažo galingumo trimeris turės apie 20 kubinių centimetrų, vidutinis apie – 30 kubinių centimetrų, o galingesni – virš 30 kubinių centimetrų darbinio cilindro tūrio. Krūmapjovės turi net apie 40 kubinių centimetrų darbinio cilindro tūrį!

Kokie būna trimerio papildomi priedai?

Faktas, kad skirtingiems darbams yra naudojami ir skirtingi pjovimo įrankiai. Esant minkštai žolei pjauti dažniausiai naudojami būgnai su valu. Pats valas gali būti kampuotas ir apvalaus skersmens. Atkreipkite dėmesį į tai, kad kampuotas valas turi geresnes pjovimo savybes, tačiau reikalauja ir didesnio galingumo. Kitų formų valai dažniausiai pasitaiko storesni bei naudojami esant galingesniems trimeriams. Nepamirškite to, kad pjovimo galva turi būti pritaikyti tik konkrečiam trimerio galingumui! Na, o pjovimo valas parduodamas tik ritinėliais. Kai valas pasibaigia, šis yra suvyniojamas į pjovimo galvą.