Sprogdinamasis suvirinimas ir darbas su metalu

Detalės yra įvairių medžiagų, jos būna medinės, plastikinės ir metalinės. Dažniausiai naudojamos metalinės, nes jos patvariausios ir su jomis lengviausia dirbti. Tačiau kaip sujungti dvi metalines detales? Tai ilgą amžių buvo retorinis klausimas, tačiau dabar tai padaryti yra įmanoma. Nustebsite, bet be metalinių medžiagų sujungimo neturėtume nei buitinės technikos, telefonų, kompiuterių, neturėtume net ir dangoraižių.

Darbas su metalu žinomas jau nuo senų laikų, tačiau jis atrodo pavojingas ir tinkamas tik daug žinių turintiems žmonėms. Dirbant su karštu metalu reikėtų nepamiršti saugos priemonių – akinių, darbinės aprangos, darbo batų ir pirštinių. Metalines medžiagas galima jungti kniedėmis ir kniedijamomis veržlėmis. Tinka tvirtinant skardą, daugiasluoksnes plokštes, vamzdžius ar kitus plono metalo gaminius, kuriuose negalima suformuoti sriegio varžto ar srieginio strypo įsukimui. Dideliems metalo darbams kniedės netinka, dėl to reikia naudoti kitą techniką. Įsigykite norimų kniedžių čia. 

Įdomu, kas tas dviejų metalinių detalių sujungimas? Tai toks procesas, kai dvi metalinės detalės virsta viena. Pasauliui geriausiai žinomas metodas, kaip tai padaryti yra suvirinimas, kuomet karščio pagalba yra išlydytomos medžiagos ir sujungiamos viena su kita. Tačiau pasaulis nuolat tobulėja ir išradimai nestovi vietoje, dėl to atsirado naujas būdas, kaip sujungti metalines detales – tai yra sprogdinamasis suvirinimas. Išgirdę pavadinimą nustebote? Nėra ko, jis puikiai atspindi visą procesą. Ant vienos metalinės detalės sukuriamas sprogimas, kuris ją dideliu greičiu trenkia į kitą metalinį paviršių. Smūgis neišlydo metalų, bet juos suminkština ir, galima sakyti, sumaišo, taip sukurdamas labai stiprią jungtį. Sprogimas yra stiprus žodis, tačiau tikrai vyksta mažas sprogimas šio proceso metu. Šio proceso dėka galima lengvai sujungti dideles metalines detales, plokštes. Toks būdas yra sudėtingas, dėl to ir išlaidos jam atlikti yra didesnės, jis taip pat yra ne toks saugus kaip tradicinis elektrinis suvirinimas.

Jei Jums reikia kitų su statybomis susijusių prekių užsukite į torx.lt internetinę parduotuvę. Gal jus sudomins poveržlės? Yra visokių rūšių poveržlių: spyruoklinė, siauroji, plačioji.