Kodėl verta išbandyti naujus patiekalų receptus

Lengva užstrigti maisto gaminimo rutinoje. Visuomet gerai žinai, kokių produktų reikia turėti šaldytuve, moki pagaminti patiekalus taip, jog nė priekabiausias kulinaras nesupeiktų. Vis dėlto, verta savo rutiną kartais sugriauti ir pamėginti gaminti pagal naujus patiekalų receptus. Maisto gamyba pagal receptus turi ne vieną neabejotiną privalumą ir skubame jais pasidalinti su jumis.

Naujas receptas – nauji potyriai

Kad ir kaip gardžiai begamintumėte, nuolatos valgant tuos pačius patiekalus jie net nebeatrodo tokie skanūs kaip anksčiau. Maisto gaminimas gali tapti puikiu hobiu. Vos tik imsite gaminti naujus ir neragautus patiekalus, jums pasidarys gerokai įdomiau parduotuvėje ieškoti reikalingų ingredientų, o kepdami naujovišką lazaniją ar naują pyragą išgyvensite malonų jaudulį. Jei tik patiekalas pavyks – jus užplūs pasitikėjimas savimi ir kitos teigiamos emocijos.

Receptus galima pritaikyti sau

Kai kurie skeptikai nemėgsta gaminti pagal žurnaluose ar bloguose skelbiamus receptus teigdami, kad jiems neįperkami ten paminėti ingredientai. Nevertėtų naujo recepto skaityti pažodžiui. Pasitelkus fantaziją galima pakeisti brangius produktus pigesniais ir patiekalo vertė dėl to tikrai nesumažės. Be to, galima net ir naujus receptus paplanuoti taip, jog gaminant reikėtų vos vieno ar dviejų ingredientų, kurių nėra šaldytuve.

Praplėsite žinias apie naujus produktus

Galbūt matėte kokį nors egzotinį vaisių parduotuvėje, bet nedrįsote jo įsigyti? O gal keistas sūrio pavadinimas jus visada trikdė, todėl nebuvo drąsos jo ragauti? Gaminant maistą pagal naujus receptus atsiranda puiki proga išbandyti ką nors naujo ir galbūt tai pamėgti.

Kuo daugiau patiekalų – tuo didesnė mitybos įvairovė

Dažnai tenka girdėti pasiteisinimą, kad vienas ar kitas žmogus nevalgo pievagrybių ar špinatų, nes nežino, ką iš jų pasigaminti. Radus tinkamą receptą naujus produktus į savo racioną įtrauksite be didelių pastangų. Tai ypač aktualu tuo atveju, jeigu savo mitybą planuojate itin griežtai. Juk kuo didesnis bus jūsų gaminamas meniu, tuo daugiau skirtingų produktų valgysite kasdien.

Gaminant naujus patiekalus atsiranda nauji įgūdžiai

Pasirinkę naujus receptus susiduriame ir su naujomis maisto ruošimo ypatybėmis. Šaunu tai, jog šie nauji įgūdžiai pravers gaminant net ir senuosius patiekalus. Be to, pastebėsite, jog juo daugiau gaminate, juo lengviau įveikiate naujus kulinarinius iššūkius. Tai ir vadinama puikiu įgūdžių bagažu.

Susipažinsite su skirtingų kultūrų virtuve

Viena yra paragauti egzotiško rytietiško patiekalo restorane ir visai kas kita – pačiam jį pagaminti. Kuo daugiau gaminsite kitų kultūrų patiekalus, tuo geriau suprasite skirtingų šalių virtuvę. Be to, prie kai kurių naujų skonių derinių tiesiog reikia priprasti. Jei iš pradžių meksikietiški valgiai jums atrodys pernelyg aštrūs, vėliau jie atrodys būtent tokie, kokių ir norėjosi. Ir dar! Įsivaizduokite, kaip nudžiugs jūsų draugai iš užsienio, kai jiems pagaminsite ne tik tradicinių lietuviškų, bet ir jų pačių mėgstamų tautinių patiekalų.

Jei mėgstate gaminti, nauji receptai visuomet atneš jums vien teigiamas emocijas. O jei gaminti nemėgstate, paklauskite savęs, ar taip nenutiko būtent dėl to, jog pernelyg retai mokėtės gaminti pagal naujus receptus.