Namų dekoracijos šventėms – kurti patiems ar pirkti?

Kalėdinės lauko dekoracijos

Įvairiausios šventės skatina daugiau dėmesio skirti namų aplinkai. Vaikų gimtadieniai, teminiai vakarėliai ar, ypatingai, Kalėdos reikalauja gerai pasukti galvą ieškant idėjų dekoracijoms ir kitiems puošybos akcentams. Nuo to, kaip papuošite namus, priklausys šventinė atmosfera ir jaukumas. Ką rinktis – puošti namus bei kiemą parduotuvėje pirktomis grožybėmis ar pasitelkti fantaziją ir sukurti šventinius akcentus patiems?

Kūryba suartina – ieškokime idėjų drauge

Iš tikrųjų, rankų darbo dekoracijos ne tik nenusileidžia pirktinėms, bet dažnai jas pralenkia. Juk svarbus ne tik grožis, bet ir jausmas. Paprastai pačių rankomis kurtas namų puošybos elementas yra daug jaukesnis ir mielesnis, keliantis šiltas emocijas. Be to, idėjų paieškos dekoracijoms bei jų kūrimas gali suartinti šeimos narius. Tokiu atveju reikšmingas ne tik rezultatas, tačiau ir drauge su brangiausiais žmonėmis praleistas laikas. 

Pirktines ir rankų darbo puošmenas galima suderinti! 

Tenka pripažinti, kad yra ir tokių puošybos akcentų, kurių patiems pasigaminti veikiausiai nepavyks, todėl nereikia statyti savęs į rėmus – viską galima suderinti. Tarkime, prie jūsų pačių rankomis kurtų kalėdinių žaisliukų nesunkiai galima pritaikyti bene svarbiausią šventinį elementą – lempučių girliandą. Dailios šviečiančios kalėdinės girliandos gali puošti tiek eglutę, kambarių erdves bei langus, tiek aplinką lauke. Kalėdinės lauko dekoracijos yra ne mažiau svarbus pirkinys, suteikiantis ypatingų šventinių emocijų. Koks kalėdinis laikotarpis be žibančių švieselių? 

Dekoracijos iš to, ką duoda gamta

Šventiniai akcentai iš gamtos – visuomet madingas, ekologiškas ir geras pasirinkimas. Tuo labiau, tai nieko nekainuoja. Gamtos resursai turi labai gražią prasmę, vertingą idėją, tad kodėl gi neparodžius ypatingo dėmesio ir ryšio aplinkai, kurioje gyvename? Vietoj to, kad Kalėdoms naudotume blizgančius niekučius, galime sutikti šventes labiau tausojant gamtą. Džiovinti vaisiai, kankorėžiai, prieskoniai, žolelės, kėnio ar eglės šakelės – kuo puikiausia žaliava įvairioms kompozicijoms kurti. 

Visgi negalima paneigti ir to, kad visi mes esame labai skirtingi. Vieni yra labai kūrybingi ir mėgsta gaminti smulkmeniškus rankdarbius, kiti, priešingai, bandant kurti jaučia įtampą, todėl mieliau renkasi komercines namų dekoracijas. Nėra vieningo sprendimo, tačiau svarbiausia išlaikyti pusiausvyrą.