Presoterapija

Presoterapija – tai sparčiai pasaulyje populiarėjanti masažo rūšis. Jos technika tobulinama ne vienerius metus atsižvelgiant į tyrimus bei grožio ar medicinos sričių specialistus. Tačiau, vis dar daugelis žmonių nežino, kas yra presoterapija arba kitaip limfodrenažas ir kam ji yra skirta.
Presoterapija atliekama žmonėms, kurie nori jaustis tiek fiziškai tiek emociškai atsipalaidavę. Tokia procedūra padeda patobulinti kūno linijas, naikina celiulitą, malšina kojų skausmus, slopina pėdų patinimus. Padeda sustiprinti venų sieneles ir išvengti tokių ligų kaip trombozė arba varikozė. Nepaisant fizinės naudos kokios rūšies masažas padeda atsikratyti streso, įtampos. Reguliarios šio masažo procedūros žmogų daro laimingesnį.
Vis dėl to, presoterapija yra taikoma kai sutrinka limfa. Limfos sistema yra ypatingai svarbi gerai žmogaus savijautai. Tai galima įvardinti lyg visiškai atskirą žmogaus organizmo sistemą, kuri yra ypatingai glaudžiai susijusi su kraujotaka. Visą limfinės sistemos sandarą sudaro keturi organai, kurie žmogaus kūne atlieka labai svarbų vaidmenį, tokie kaip : tonzilės, blužnis, užkrūčio liauka bei Pejerio plokštelės. Ši žmogaus organizmo sistema gamina limfocitus, kurie cirkuliuoja limfa ir stiprina bei saugo žmogaus imuninę sistemą ir padeda atsikratyti į organizmą patekusių teršalų.
Taigi visą šią sistemos veiklą gerina aktyvus fizinis žmogaus gyvenimas, gausus bei dažnas skysčių vartojimas ir be abejonės presoterapijos masažas. Tokį masažą galima atlikti namuose jeigu turimos reikalingos priemonės (https://biomed.lt/91-limfodrenaziniai-aparatai) arba pas šios srities specialistus salone. Galima dar prisiminti, kad toks masažas gali būti atliekamas rankomis, bet jo poveikis yra truputį kitoks, todėl jeigu yra norima pajusti tikrojo presoterapinio masažo malonumą bei naudą, specialistai rekomenduoja jį atlikti su tam skirtais aplikatoriais.
Atliekant šią sparčiai populiarėjančią modernią procedūrą, galima pasiekti nepakartojamų rezultatų. Kartojant masažo procedūras pradeda gerėti žmogaus kraujotaka, iš organizmo pradeda šalintis kenksmingos medžiagos, nereikalingas susikaupęs vanduo, tokiu būdu yra valoma limfos sistema. Galima pastebėti, kad ilgainiui mažėja rankų ar kojų tinimas. Atliekant tokią procedūrą ne kartą toks nemalonus reiškinys gali visiškai išnykti. Be abejonės presoterapijos pagalba galime padailinti kūno linijas, iš organizmo pašalinti perteklines riebalų ląsteles. Taip pat yra stangrinami įvairūs raumenys, oda tampa elastingesnė, taip pat stangresnė.
Taigi presoterapijos masažas organizmui atneša didžiulę naudą, tiesiog reikia pasiryžti pamėginti. Visiems išbandžiusiems tai išties patiko, nes juk gera rūpintis savo sveikata bei jaustis žvaliai.