Kelionė dviračiu – ką reikia žinoti?

Tie, kurie mėgsta gamtą ir naujus iššūkius, neretai nusprendžia atsisakyti tradicinių keliavimo būdų ir leidžiasi į kelionę dviračiu. Toks keliavimo būdas nereikalauja didelių išlaidų, tačiau čia prireiks nemažai fizinio pasiruošimo ir išankstinio planavimo – ką reikia žinoti, išsiruošus į kelionę dviračiu?

Pirmiausia reikėtų nuspręsti, kaip toli keliausite ir suplanuoti preliminarų kelionės maršrutą. Vertėtų realiai įvertinti savo fizinį pasirengimą ir nuspręsti, kiek maždaug kilometrų per dieną sugebėsite nuvažiuoti, kadangi nuo to priklausys ir galutinis kelionės tikslas. Pasidomėkite, ar keliai, kuriais ketinate važiuoti, yra pritaikyti šiai transporto priemonei – dviračių takų vis daugėja, tačiau vis dar pasitaiko vietovių, kuriose važiuoti dviračiu ganėtinai nepatogu ir nesaugu.

Tuomet reikės apgalvoti, kokius daiktus būtina pasiimti su savimi. Kuo jų bus mažiau, tuo laisviau jausitės ir greičiau judėsite, tačiau kelionėje tikrai neišsiversite be atsarginių detalių, drabužių, dokumentų, vandens ir kitų svarbiausių daiktų. Nusprendus miegoti palapinėje, kartu su savimi teks pasiimti ir miegui reikalingą atributiką – miegmaišį ir kilimėlį. Tam, kad važiuodami jaustumėtės patogiai, krepšių svorį stenkitės visose pusėse paskirstyti tolygiai – tokiu būdu išvengsite nemalonaus dviračio svyravimo į vieną ar kitą pusę ir galėsite stabiliai judėti.

Svarbu įsitikinti, jog dviratis yra pakankamai kokybiškas ir atlaikys visą Jūsų suplanuotą maršrutą. Visuomet yra tikimybė, jog keliaujant šia transporto priemone, neišvengsite ir nemalonių staigmenų, tačiau jeigu iš anksto būsite pasirūpinę atsarginėmis detalėmis, netikėtas situacija išspręsite be papildomo streso.

Tokios kelionės metu reikėtų pagalvoti ir apie savo mitybą – stenkitės valgyti daugiau angliavandenių turintį maistą, kuris Jūsų neapsunkins, tačiau suteiks papildomų jėgų visiems suplanuotiems kilometrams įveikti. Tuomet beliks mėgautis tokio keliavimo būdo privalumais ir žavėtis besikeičiančiu kraštovaizdžiu.