Hobis – automobilis

auto dalys kaune

Niekas kitais nedaro žmogaus tokio laimingo, kaip mėgstama veikla. Ypač grįžus po darbo. Nors vieniems po ilgų ir sunkių valandų darbovietėje, namuose nesinori daryti nieko, tik gulėti prie televizoriaus ekrano, atsiranda ir tokių, kurie aktyviai leidžia laisvalaikį, ką nors konstruoja ar kuria šedevrus. Vienas tokių yra netoli Kauno gyvenantis šaltkalvis Vilmas Kiela.

Pasibaigus darbui, V. Kiela skubėdavo namo ne vien dėl šeimos, bet ir dėl savo hobio – automobilių. Auto dalys Kaune ir aplinkiniuose rajonuose šio vyro būdavo apžiūrimos ir perkamos dar nuo pat jaunystės. Silpnybę konstravimui ir mašinoms šis vyras turėjo jau seniai ir pirmąjį automobilį savomis rankomis pagamino dar prieš 30 metų, bet tik prieš pora metų ryžosi imtis grandiozinių projektų.

Laisvu metu šio vyro rankose paprasčiausios automobilio dalys virsta neįprastomis, ypatingai lanksčiomis, išpuoštos įvairiais aksesuarais. Preciziški, o kartais net makabriški – taip būtų galima keliais žodžiais apibūdinti Vilmo kuriamus automobilius. Vyro kuriamų transporto priemonių išskirtintis bruožas – įvairūs ragai, kaukolės, kiti įspūdingi elementai. Vyras šiais metais vykusiame baikerių festivalyje vyras pristatė ne tik savo sukurtą automobilį, bet ir motociklus. Visi šie jo kūriniai ir automobilių dalys Kaune vykusiame festivalyje atėmė daugelio žadą.

Pagaminti įspūdingai atrodantį automobilį šaltkalvis sugalvojo, kai radęs nenaudojamą ZIL-157 ieškojo, kur panaudoti jo dalis. Anksčiau su šio modelio automobiliu buvo galima važiuoti ne tik keliais, bet ir įvairiais nelygiais keliais, pavyzdžiui, kaimo miško keliukais. ZIL-157 buvo gana didelio pravažumo automobilis. Tvirtos sunkvežinio detalės įkvėpė vyrą imtis kūrybos. Jo mintyse automobilio projektas priminė amerikietiško stiliaus mašinas, o aptakus ZIL-157 kapotas bei stogas puikiai tiko to įgyvendinimui.

Kas išliko, o kas pasikeitė naujamame zile? V. Kiela orientuodamasis į amerikietiškos koncepcijos automobilius, išlaikė aptakias, apvalias kėbulo formas. Taip pat vyro kūrinyje liko, kad ir simbolinę, bet tikro sunkvežinio paskirtis. Unikalus sumanymas buvo pastebimas automobilio priekabos vietoje: čia jis panaikino didžiulio tūrio priekabą, o vietoj jos primontavo medinę dėžę. Mašinos viduje yra įdėtas keistas, specialia metaline grandine apipintas vairas, o salone matosi kaukolių ir kitų keistų detalių puošybos elementai. Automobilio salone sėdima ant odos – tai dar labiau pabrėžia transporto priemonės išskirtinumą, unikalumą, piktumą.

V. Kielos sukurtos įdomios automobilių dalys Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose ir kituose šalies miestuose irgi buvo pastebėtos – apie tokį šedevrą rašė ne vienas Lietuvos naujienų portalas. Taigi. Jeigu bet kokia kaina ieškote su akcija parduodamų automobilių dalių, dar kartą pagalvokite, galbūt vertėtų šiek tiek pasikrapštyti garaže ir iš jų su trupučiu fantazijos sukurti tikrą šedevrą? Ką ir padarė V. Kiela.