Lipni juosta + dažai = puošmena interjerui

Namai – svarbiausia erdvė žmogaus gyvenime, tad visi stengiamės, jog čia būtų jauku ir gera. Mažos smulkmenos – labai svarbios, kuriant jaukią asmeninę erdvę, o jeigu jos pagamintos pačių rankomis – malonumas dvigubas. Tereikia truputėlio laiko ir geros idėjos. Šį kartą siūlau kiekvienai savyje atrasti menininkės gyslelę ir pabūti dailininkėmis. Pačių tapytas paveikslas, mano manymu, daug brangesnis ir vertingesnis už bet kokį P. Picasso ar S. Dali darbą.
Šiai idėjai prireiks dėžučių (puikiai tinka picų dėžutės), galima naudoti ir vieną ar kelis vienas ant kito suklijuotus kartono lakštus, dažų (tinka patys įvairiausi), taip pat reikalinga bus lipni pakavimo juosta, kuri yra pagrindinė piešinio idėja. Paveikslo gamybos procesas – įdomus, reikalaujantis kruopštumo ir pagrindinės idėjos, kuri atsispindės piešinyje. Pirmiausia reikia norima spalva nudažyti dėžutės ar kartono lakšto pagrindą. Visas kūrybiškumas atsiskleis naudojant lipnią juostą, kuri ant nudažyto pagrindo klijuojama įvairiomis kryptimis. Čia reikia pasitelkti fantaziją ir prisiminti pagrindinę paveikslo idėją. Lipnia pakavimui skirta juosta galima suklijuoti medžio, namo, gėlės ar kitus siluetus. Kai norimos vietos aplikuotos lipnia juosta, tada seka kitas žingsnis – dažais tepamas visas paveikslo paviršius. Jūsų piešinys gali būti iš kelių spalvų, o kiekviena lipnia juosta suformuoto piešinio dalis gali būti dažoma viena ar vis kitokia spalva – eksperimentas priklauso nuo jūsų pačių norų ir sumanymo. Kai dažais padengtas visas paveikslo paviršius, reikia leisti jam išdžiūti, o galiausiai – lipnią juostą nuplėšti. Ten, kur būta lipnios juostos, atsidengia pagrindo spalvos juostos. Reikia paminėti, jog iš pradžių reikia apgalvoti kokio pločio lipnią juostą naudosite, nes nuo to priklauso jūsų piešinio linijų plotis.
Verta pabandyti, nes minimaliomis darbui reikalingomis priemonėmis ir truputėliu fantazijos galima sukurti šedevrą, kuris jus džiugins kiekvieną dieną, o namus pavers jaukia oaze, į kurią norėsis skubėti po darbo.