Vestuvių muzikantai: ar vestuvinė muzika gali būti šiuolaikiška ir jaunatviška?

Šiuolaikinėse vestuvėse gali ir turi skambėti šiuolaikiška kokybiška muzika.

Anksčiau vestuvių muzikantai buvo didžiulė kapela su įvairių liaudiškų dainų repertuaru. Dabartiniai muzikantai vestuvėms – tai keturias skirtingas profesijos savyje talpinantys žmonės. Jie atlieka ne tik muzikantų, bet ir vakaro vedančiųjų, renginio koordinatorių bei DJ paslaugas.

Šiandien šios profesijos atstovų pasiūlymų internete galime surasti begalė, tačiau renkantis muzikantus būtina atkreipti dėmesį į tam tikrus itin svarbius dalykus. Renkantis muzikantus savo vestuvėms reiktų atkreipti dėmesį į:

  • jų bendravimą užsakymo metu;
  • būtina išgirsti jų atliekamos muzikos įrašus;
  • pasidomėti jų atliekamos muzikos repertuaru.

Reikia atminti, kad vestuvių muzikantų elgesys, vedimo maniera, atliekama muzika patiktų nuotakai bei jaunikiui. Juk tai jų šventė. Ko gero vestuvės – viena svarbiausių gyvenimo švenčių, todėl jos metu norėtumėte išgirsti ne tik šiuolaikiškų SEL, Donato Montvydo kūrinių, bet ir klasika tapusių, kokybiškai atliekamų Rondo, Vairo, Gyčio Paškevičiaus dainų. Sunku įsivaizduoti vestuves be visame pasaulyje garsių rock‘n‘roll kūrinių, taip pat be šiuolaikinių garsiausių angliškų dainų. Svarbu, kad muzika patiktų jauniesiems ir jie liktų tuo patenkinti.

Prieš pasirenkant savo didžios šventės muzikantus labai svarbu pasidomėti, ar naudojama garso aparatūra kokybiška, kokią apšvietimo techniką jie naudoja. Idealu būtų, kad grupės sudėtyje skambėtų ir vyriškas, ir moteriškas vokalas, tuomet repertuaras bus įvairesnis ir patenkins įvairių klausytojų poreikius.

Muzikantai vestuvėms turi mokėti išjudinti šventės svečius, pralinksminti jaunuosius ir sugebėti suburti naujojo vyro ir žmonos gimines. Tai nėra taip lengva, todėl vestuvių muzikantus reikia rinktis atidžiai ir neskubant.