Durys: kokias išsirinkti, kad derėtų prie jau susikurto namų interjero?

Durys yra paskutinis akcentas statantis namą. Dažnai būna taip, kad žmonės jas pasilieka paskutiniam etapui. Jeigu taip ruošiatės pasielgti, turėkite omenyje, kad be durų paskui gali tekti gyventi net iki kelių savaičių. Durys gali būti pačios įvairiausios, tad reikia nuspręsti kokiai patalpai jums jų reikės.
Renkantis duris reikia atkreipti dėmesį, kad jos derėtų prie jūsų jau susikurtų namų interjero arba eksterjero, tai priklauso nuo to, kokių jums durų, vidinių ar išorinių reikia. Šiuolaikiniai dizaineriai gali pasiūlyti pačių įvairiausių dizainų, spalvų durų, kurias būtų lengva išsirinkti ir pritaikyti savo būstui.
Kokios vidinės durys yra tinkamiausios? Vidinių durų yra pačių įvairiausių tipų: faneruotos, medinės, laminuotos, anšlaginės laminuotos. Šių durų skiriasi tiek dizainas, tiek ir kaina. Vidinės durys gali būti įvairiausių spalvų, išraižymų, su langeliais arba be jų. Kiekvienam namų kambariui galite rinktis vis skirtingo tipo ir dizaino duris, tai yra visiškai pagal jūsų stilių ir norus, tačiau dažniausiai vidinės durys namuose būna vienodos.
Išorinės, kitaip vadinamos lauko durys yra gaminamos iš medžiagų, kurios atsparios tam tikriems aplinkos, gamtos, atmosferos poveikiams. Išorinėms durims naudojama plokštė – atspari vandeniui, žinoma, tai tam atvejui, kai lyja lietus. Taip pat lauko durys yra gaminamos ir tvirto metalo, pavyzdžiui aliuminio, kuris suteikia tvirtumo ir šilumines savybes. Žinoma, negalima pamiršti ir bent dviejų spynų, kurios sukuria saugumo jausmą. Dviguba spyna apsaugo nuo įsilaužimo į namus atvejo. Išorinės durys taip pat yra visokiausių dizainų, tad jų tikrai nėra sunku priderinti tiek prie namų interjero, taip pat ir eksterjero. Dažnai klientai turi galimybę pasirinkti bet kokią, jiems tinkančią ir patinkančią spalvą. Idėjos namams gali kilti netgi iš patikusių durų dizaino ar jų charakteristikos. Tikriausiai visiems galvoje yra įstrigęs durų vaizdinys iš mistinių filmų, kur akių lygyje pakabinta liūto galva su žiedu burnoje yra skirta pasibelsti į duris. Tai štai, jei pamesite galvą dėl tokių durų, matyt, kad visas namų interjeras turės tam tikrą mistinį prieskonį iš senovės.
Renkantis gamintoją, įsitikinkite, kad jis tikrai turės tokių spalvų, kurių jums norisi ir kurios tiks prie jau susikurtų namų dizaino. Atsižvelkite į kainos ir kokybės santykį. Taip pat pasidomėkite ar jūsų nupirktas duris sumontuos profesionalas, ar ne, nes kitaip gali tekti vargti jums pačiam.