Gesintuvas ir kiti daiktai, kuriuos būtina turėti savo automobilyje

Įsigijote naują automobilį, džiaugiatės pirkiniu ir visai nesusimąstote apie saugumo faktorius? Blogai, nes tinkamai parengę savo automobilį, galite išvengti ne tik nelaimių ar traumų, bet ir baudų. Kaip tik todėl šiandien papasakosime, kokius svarbiausius daiktus, savo automobilyje turi turėti vairuotojas.

Vienas svarbiausių daiktų, kuriuos būtina turėti savo automobilyje, tai gesintuvas. Mūsų šalyje tai reglamentuoja įstatymai. Šiaip lengvajam automobiliui užtenka 1 kg arba 1 l talpos gesintuvo, tačiau labai svarbu pastebėti, kad gaisro metu iš tokio gesintuvo turėsite mažai naudos. Tad geriau  pasirūpinkite tokiu, kuris svertų daugiau nei du kilogramus. Turėdami gesintuvą automobilyje  ne tik išvengsite baudos (5 – 11 EU), bet ir galėsite užgesinti gaisrą. Taip pat svarbu paminėti, kad gesintuvas turi ne tik būti automobilyje, bet ir būti užplombuotas bei galioti. Tyrimai jau seniai įrodė, kad greita reakcija ir gesintuvas gali užkirsti kelią baisioms nelaimėms.

gesintuvas

Kitas labai svarbus dalykas yra vaistinėlė. Pripažinkime, automobilis kai kuriais atvejais yra pavojinga transporto priemonė, nes avarijų metu žmonės patiria nemažai traumų. Todėl vaistinėlė yra privaloma. Autobusuose jos turi būti net dvi. Mūsų šalyje vaistinėlė neprivaloma tik motociklų arba motorolerių savininkams.

Papildoma padanga taip pat būtina, kitu atveju sprogus padangai ar ištikus kitai bėdai, neturėsite kuo jos pakeisti.

gesintuvas

Servisas bagažinėje Jums nereikalingas, tačiau sprogus padangai ar iškilus kitai problemai visai ne pro šalį turėti keletą įrankių, galinčių susidoroti su iškilusiomis bėdomis.

Prožektorius, peilis-plaktukas taip pat pravers. Įvykus avarijai juo galėsite nupjauti sėdynių diržus ar išmušti langą. Taigi paminėjome, kokie daiktai yra svarbiausi. Gesintuvas, prožektorius, papildoma padanga, vaistinėlė, tai pagrindiai dalykai, kurie automobilyje būti privalo.