Vestuvių fotosesija – kokį stilių pasirinkti?

Vestuvių fotografas neginčytinai būtinas norit turėti gražių ir įsimintinų kadrų po šio svarbaus įvykio. Tinkamai užfiksuoti laimingus jaunavedžius, didelį būrį svečių yra nelengvas, profesionalaus bei patyrusio fotografo reikalaujantis darbas. Kiekviena jaunoji nori turėti gražias vestuvines nuotraukas. Tokiu atveju derėtų tinkamai pasiruošti fotosesijai: išsiaiškinti kokios vestuvinės šukuosenos ir makiažas tinkamiausias. Retai, tačiau visgi pasitaiko, kad jaunosios nori atrodyti kuo natūraliau. Ir nors šiais laikais sunku rasti moterį, kuri nenaudoja makiažo, tačiau natūralumo šalininkių pasitaiko. Esant progai verta pasirūpinti profesionaliu, natūraliai atrodančiu makiažu – tai palengvina fotografo užduotį. Juk nuotraukos yra Jūsų veidrodis: moters grožiui labai svarbi lygi oda. Todėl vestuvinės fotosesijos sėkmė iš dalies priklauso ir nuo makiažo.

 Kartais jaunieji nori išskirtinių, dar niekur nematytų fotografijų, todėl prieš įsisukant vestuvių šurmuliui verta pasvarstyti ir pasitarti su fotografu, kokio tipo fotosesijos tikimasi. Tad kokie galimi variantai?

Visų pirma, nepriklausomai nuo vestuvinės fotosesijos stiliaus, patariama atlikti bandomąją fotosesiją prieš šventę. Šios nuotraukos galėtų būti įvadas į albumą, ypač nusprendus įsiamžinti jums ypatingose vietose. Taip pat tai – išbandymas fotografui, pora gali stebėti, kaip jaučiasi prieš objektyvą, kokiu kampu geriau pozuoti. Gali atsitikti ir taip, kad su fotografu bus nejauku ar tiesiog nepatiks jo darbo stilius, todėl dar bus pakankamai laiko keisti netenkinamą situaciją.

Paskutiniu metu natūralios, reportažinės nuotraukos pamažu išstumia pozuotas, mat šypsnis, nufotografuotas nevaidinant, dažnai kadrą paverčia daug vertingesniu nei išspaustas dirbtinai. Toks vestuvių fotosesijos tipas neverčia svečių jaustis nejaukiai – juk ne kiekvienas jaučiasi jaukiai prieš objektyvą. Kita vertus, ne visada pavyksta užfiksuoti tam tikrus kadrus, pvz., susibūrusią šeimą ar tiesiog būrį draugų nei vienam nenusisukant ar nesumirksint, taigi, jei tikimasi tam tikros vestuvių nuotraukos su artimaisiais, verta papozuoti.

Gana netikėtas ir dažniausiai tradicinių pažiūrų šalininkais laikomiems lietuviams neįprastas fotosesijos tipas yra „sugadink suknelę“ (trash the dress). Ji vyksta kelios dienos po vestuvių ar po medaus mėnesio, kai jaunieji dar kartą pasipuošia vestuviniais rūbais ir leidžiasi į spontanišką kelionę, kurios metu gali bristi į vandenį, purvą, voliotis smėlyje ar įsikarti į medį. Tokios nuotraukos itin nuotaikingos ir žaismingos, tačiau jauniesiems turi būti drąsūs ir šiek tiek maištininkai.

Taigi vestuvinės fotosesijos gali būti įvairiausių rūšių, klasikiniai jų tipai reportažinės ar pozuotos, tačiau šioje srityje yra ir naujovių, tokių kaip „sugadink suknelę“ tipas. Jaunavedžiai tiesiog turėtų pasitarti, dar geriau – išbandyti, ko norima ir nebijoti eksperimentuoti.