Kodėl, atėjus rudeniui, ypač svarbu vartoti kanapių aliejų?

Gyvename tokioje šalyje, kurioje galime mėgautis tikrų tikriausia metų laikų įvairove. Tačiau ne paslaptis ir tai, kad kiekvienam metų laikui reikia tinkamai pasiruošti. Ne išimtis ir ruduo: reikalingi ne tik šiltesni drabužiai bei avalynė, bet ir svarbu daugiau dėmesio skirti vartojamiems produktams. Na, o kanapių aliejus (arba tiesiog CBD), yra vienas iš tų produktų, kurį rudenį verta naudoti dėl daugybės priežasčių. 

Stiprina imunitetą

Ne paslaptis, kad būtent ruduo daugeliui iš mūsų tampa tikrų tikriausiu išbandymu, kadangi padidėja sergamumas peršalimo ligomis. Visgi, tie žmonės, kurie turi stiprų imunitetą, rečiau suserga ir greičiau pasveiksta, jei ligos nepavyksta išvengti. Ir nors savo imunitetą turime stiprinti ištisus metus, nesunku pastebėti, kad rudenį šis klausimas tampa ypač aktualiu. Belieka tik pridurti, kad būtent kanapių aliejus yra vienas produktų, stiprinančių mūsų imunitetą.

Mažina depresijos tikimybę

Ne paslaptis ir tai, kad būtent ruduo daugeliui siejasi su niūrumu, tamsa, šalčiu ir visi šie veiksniai gali neigiamai paveikti mūsų emocinę būklę. Tačiau svarbu pabrėžti, kad vis dėlto, ruduo dar ne priežastis jaustis liūdniems. Nors būtent šiuo metų laiku su depresija susiduria kur kas didesnė dalis žmonių, reikia žinoti, kad tam tikri produktai gali pagerinti padėtį. Na, ir, vienas iš jų yra kanapių aliejus, kadangi jis pasižymi nuotaiką gerinančiomis bei depresijos tikimybę mažinančiomis savybėmis.

Aprūpina organizmą vitaminu D

Kad jaustumėmės ypač gerai, labai svarbu savo organizmą aprūpinti visais reikiamais vitaminais. Belieka tik pridurti, kad daugumą vitaminų galime gauti iš maisto. Tad, jei tik maitinsimės tinkamai, mūsų organizmui jų netrūks. Tačiau tam tikrų vitaminų gauti iš maisto yra labai sudėtinga. Ir vienas tokių yra vitaminas D. Jis gaminasi natūraliai, kai laiką leidžiame saulės atokaitoje. Tačiau rudenį mus ima kamuoti saulės trūkumas, tad ir šiam vitaminui pasigaminti yra labai sudėtinga. Tad turime imtis papildomų sprendimų, kad juo aprūpintume savo organizmą. Na, o vienas geriausių sprendimų yra kanapių aliejaus vartojimas.

Padeda nusiraminti ir atsipalaiduoti

Ne paslaptis, kad būtent vasarą daugelis iš mūsų gyvename atostogų režimu, skiriame daug laiko bei dėmesio poilsiui, miegui ir pramogoms. Tačiau atėjus rudeniui, tenka sugrįžti ne tik į studijas, bet ir darbo krūvis daugeliui žmonių būna didesnis. Belieka tik pridurti, kad dėl šių aplinkybių dažnas iš mūsų patiriame ir daugiau įtampos bei streso, o tai gali neigiamai paveikti mūsų emocinę būklę. Taigi, atėjus rudeniui ypač svarbu vartoti natūralius gaminius, kurie ramina ir atpalaiduoja. Na, o kanapių aliejus yra vienas tokių gaminių. Taigi, nors geras cbd aliejus yra naudingas ištisus metus, atėjus rudeniui, jo svarba – dar didesnė.