Masažo technikos

Masažo technikos

Šiuo metu masažas taip pat yra ypač populiari paslauga. Masažų asortimentas – nuo švelnaus ir atpalaiduojančio iki gydomojo. Šiandien vargu ar rasime žmonių, kurie nesiskųstų nugaros skausmais ar kitomis nugaros problemomis. Dėl esamų epidemijų, vaikų sėdėjimo prie kompiuterio, nereguliarios fizinės veiklos ar sunkaus fizinio darbo, nuolatinio sėdimo darbo, vis dar darbo namuose ir sėslaus gyvenimo būdo. Visa tai ir dar daugiau labai kenkia mūsų nugarai.

Masažas – giliai tradicinė procedūra, nuo senų senovės žmonės masažą naudojo aukštam atsipalaidavimo laipsniui pasiekti, taip pat gali malšinti įvairius kasdienius skausmus. Teigiama, kad gydomąjį masažą pirmieji pradėjo taikyti kinai, tačiau jie paplitę ir kitose primityviose civilizacijose – Egipte, Indijoje, Graikijoje. Žinoma, masažu galima vertinti visus ritmiškus galūnių, nugaros ar kitų kūno dalių glamonėjimus ir trynimus, tačiau pagausėjus žmogaus anatomijos žinioms masažas vis dažniau derinamas su pirties procedūromis ir įvairiais kvapniais aliejais.

Vienas paprasčiausių ir natūraliausių būdų padėti sau – masažas

Svarbiausia prieš masažą gerai apžiūrėti kūną. Nes kursų pabaigoje išties yra daug klasių, kuriose dirba masažuotojai be medicininio išsilavinimo. Masažas naudingas sveikiems ir įvairių sveikatos problemų turintiems žmonėms. Vienas iš svarbiausių masažo privalumų – raumenų ir emocinės įtampos mažinimas, kraujo ir limfos apytakos stimuliavimas. Masažas taip pat gali pagreitinti riebalinių liaukų veiklą, pagerinti endokrininę ir nervų sistemą. Be to, po masažo oda tampa elastingesnė, pašalinamos suragėjusios epidermio ląstelės. Masažai yra pačių įvairiausių rūšių, vieni renkasi kompleksinius, viso kūno, kiti tik tam tikros vietos ar rūšies masažą, tačiau bet kokios rūšies masažas teikia didžiulę naudą mūsų organizmui.

Šiais laikais gydomasis masažas tapo aktualesnis

Šiais laikais gydomasis masažas tapo aktualesnis: vis daugiau žmonių dirba sėdimą darbą, kenčia nugaros, kaklo, pečių skausmus, skundžiasi sulėtėjusia medžiagų apykaita. Gydomasis masažas ypač vertingas sunkiai dirbantiems, aktyviai sportuojantiems, ištveriantiems ilgalaikį stresą. Masažas – svarbi reabilitacijos dalis, nes skatina įvairius gijimo procesus, padeda organizmui atsigauti po traumų ir operacijų, leidžia pacientams greičiau susigrąžinti prarastus darbingumus, atkurti kasdienio gyvenimo ritmą. Gydomasis masažas skatina kraujotaką, plečia kraujagysles, teigiamai veikia vidaus organus, aktyvina limfos apytaką organizme. Be to, masažas pašalina įsisenėjusius nešvarumus, o viso kūno oda tampa stangri, elastinga ir skaidri.

Masažas tinka visiems, kurie nori patirti kokybišką atsipalaidavimą. Gydomasis masažas ne tik mažina kūno įtampą ir nuovargį, bet ir padeda atkurti normalų raumenų tonusą bei kovoti su pasikartojančiais mėšlungiais. Gydomasis masažas gali apimti visą kūną arba sutelkti dėmesį į tam tikras problemines vietas, pavyzdžiui, kojas ir nugarą. Nugaros skausmas – vienas dažniausių sveikatos nusiskundimų, nes problemų šioje srityje gali sukelti patys įvairiausi veiksniai, tokie kaip netinkama kūno padėtis darbo, vaikščiojimo ar poilsio metu, taip pat ligos, operacijos, traumos ir dar daugiau. Kasdienis nugaros skausmas itin paveikia žmogaus gyvenimo kokybę: trukdo dirbti ir ilsėtis, miegoti. Yra be galo svarbu pasirūpinti savo nugaros gerove, kadangi būtent šioje kūno vietoje telkiasi kraujagyslių ir nervų centrai, todėl masažo metu veikiami vidaus organai ir centrinė nervų sistema. Nugaros masažą patariama atlikti ir profilaktiškai, nesiskundžiantiems skausmu jis padės to išvengti, o šalia to stiprins stambiuosius raumenis ir stangrins odą.

Išmėginkite masažo privalumus ir palepinkite savo kūną, juk tai ir puiki pramoga, ir tikslingas kūno lepinimas ir gydymas viename.