Paspirtukai vaikams- smagioms pramogoms

paspirtukai

Paspirtukai vaikams tai aktyvaus laisvalaikio praleidimo priemonės. Paspirtukais labiausiai tinka važiuoti asfaltuotais miesto takais, nes su juo gana  sudėtnga įveikti miško takučius ar pievas, tad atostogoms kaime pas močiutę nebūtų  pats geriausias pasirinkimas. Pats paspirtukas dažna neužima daug vietos, yra lengvas, tad jį paprasta vežioti ne tik mašina, bet ir nešti rankoje, jei mažasis keliautojas pavargsta.

Nuo kiek metų vaikams tinka paspirtukai?

Dažniausiai nuo 2 metų vaikams  jau tinkantys paspirtukai yra su 3  ratais, o šiek tiek vyresni nuo 4-5 metų įsigyja paspirtukus su 2 ratais. Daugeliu atvejų  ši priemonė vaikams būna naudojama bent keletą metų. Tiek triratės, tiek dviratės transporto priemonės turi reguliuojamo aukščio vairą, todėl net ir  mažiesiems paaugus, jos vis dar tinka- tereikia sureguliuoti šią paspirtuko dalį. Tačiau svarbu nepamiršti įvertinti maksimalaus leistino svorio. Vyresniems vaikams skirti paspirtukai dažniausiai neturi amžiaus limito, iki kurio jie gali būti naudojami. 

Kaip užtikrinamas vaikų saugumas?

Užsiimant bet kokia aktyvia fizine veikla visuomet išlieka rizika susižeisti. Kelių alkūnių nubrozdinimai, mėlynės- tai, ko neišvengia tikriausiai nei vienas vaikas. Triračiai paspirtukai vaikams turi ne tik atšvaitus, bet ir riboto pasisukimo vairą. Todėl, nesuvaldžius transporto priemonės, sumažėja tikimybė patirti traumą ar kitus sužalojimus. Kai kurių modelių paspirtukams papildomo stabilumo suteikia didelis priekinis ratas. 

Dviračiai mergaitėms

Dviratukas mergaitei bus atpažįstamas iš švelnios  arba ryškios, mergaičių mėgetamos rožinės, baltos, rausvos, kitos spalvos. Be to, mergaitėms skirti dviračiai  yra lengvi, elegantiški, su įvairiomis dekoracijomis. 

Dviračiai berniukams

Dviratis berniukui dažniausiai būna tamsesnės spalvos, sportinio stiliaus. Berniukams patinka, kai dviratis būna  su bagažine priekyje arba gale, kur jie  gali vežiotis savo daiktus. Be to, jaunesnio amžiaus vaikai mėgsta, kad dviratis būtų papuoštas jų mylimais pasakų ar filmų herojais. 

Į ką reiktų atkreipti dėmesį perkant dviratį vaikui?

Perkant dviratį vaikui reiktų atkreipti dėmesį: koks ratų skersmuo, kokia  priekinio ir galinio rato apsauga, kokios pavaros ir stabdžiai, koks rėmo aukštis.