Kaip priderinti papuošalus prie aprangos?

aksesuarai

Daugelis puikiai žino, jog mada nėra susijusi tik su drabužiais – tinkamai priderinti aksesuarai gali tiek sugadinti, tiek ir dar labiau padailinti mūsų kuriamą įvaizdį. Visgi, kadangi jų pasiūla yra ne ką mažesnė nei pačių rūbų, neretai neišvengiama jų derinimo klaidų. Tačiau jei vadovausitės keliomis paprastomis taisyklėmis, labai lengvai atrasite prie Jūsų aprangos derančius papuošalus.

Nepersistenkite

Tai – kone pagrindinė taisyklė kalbant tiek apie papuošalų kiekį, tiek ir apie jų stilistiką. Prisiminkite, jog kartais mažiau yra daugiau ir naujas detales pridėkite prie truputį. Dažniausiai patariama apsiriboti 3-4 aksesuarais, tačiau daug įtakos turi ir jų dydis – jei visi papuošalai bus masyvūs ir labai skirtingi, vargu, ar pavyks sukurti vientisą įvaizdį. Tuo labiau, jei ryškumo netrūks ir Jūsų aprangai. Tačiau nesuklysite, jei papuošalų dėžutėje turėsite kelis universalius variantus: jais laikomi auksiniai, prie pat ausies prisegami auskarai, paprasto dizaino grandinėlė ir kiek ilgesni kasdieniški karoliai.

Atkreipkite dėmesį į rūbų stilistiką

Kasdienybėje, prie laisvalaikio aprangos geriausia rinktis spalvingesnius, įdomesnius papuošalus – tuomet galima drąsiai eksperimentuoti ir atskleisti savo asmenybę. Visgi, pakankamai keistai atrodysite su prabanga tviskančiais aksesuarais: perlus, brangakmenius ir kitus panašius papuošalus verčiau pasilaikykite ypatingoms progoms. Juos patartina derinti prie puošnesnių vakarinių drabužių.

Atsižvelkite į papuošalų dydį

Šiuo atveju derinimas labai paprastas: dideli ir masyvūs papuošalai geriausiai dera su paprasta, vienspalve apranga, tuo tarpu raštuotus ar kitaip dekoruotus rūbus patartina derinti su nedideliais, kuklesniais aksesuarais. Visgi, kai kalbame apie žiedus, pasirinkimas priklauso ne tik nuo aprangos. Įsidėmėkite, jog storesni modeliai trumpesnius pirštus vizualiai dar labiau trumpina, tačiau plonesni žiedai lygiai taip pat gali juos prailginti. Įvairių tipų žiedus rasite Pigu.lt internetinėje parduotuvėje.

Atsargiai derinkite auskarus

Derinant auskarus, kone svarbiausia atsižvelgti į jų spalvą ir dizainą. Neutralūs, pavyzdžiui, auksiniai ar sidabriniai auskarai puikiai derės prie oficialesnės aprangos, o dideli, spalvingi aksesuarai idealiai tiks renginiams, vykstantiems lauke – tuomet ir Jūsų apranga nėra tokia įpareigojanti. Reikėtų atsižvelgti ir į šukuoseną: jei ji iššaukianti ar tiesiog ryškesnė, rinkitės minimalistinius auskarus, o jeigu daug stengtis nesiruošiate, galite naudoti kur kas įmantresnius papuošalus. Platų auskarų pasirinkimą rasite čia.

Įsidėmėjusios visus šiuos patarimus, dėl papuošalų pasirinkimo niekuomet neapsiriksite. Jie iš tiesų gali pagyvinti bet kokį garderobą – svarbiausia nepersistengti ir pagalvoti, kokį įvaizdį norisi susikurti.