Pradėjote sportuoti? Sužinokite daugiau apie maisto papildus

Papildai lieknėjimui

Dauguma žmonių, kurie gyvena aktyvų gyvenimą, rūpinasi savo sveikata: sveikai ir subalansuotai maitinasi, geria reikalingus vitaminus ir vartoja atitinkamus maisto papildus. Kiekvienas žino, kad su maistu visų reikalingų maistinių medžiagų gauti neįmanoma, todėl papildai yra puiki alternatyva, norintiems rūpintis savimi, didinti raumenų tonusą, pagerinti miego kokybę ar sąnarių veiklą. Jeigu pradėjote sportuoti, turėtumėte daugiau žinoti apie papildus sportui.

Papildai sportui – kokie reikalingi?

Pasidairę po internetines ir fizines papildų parduotuves matysite, kad papildų sportui yra pačių įvairiausių. Kiekvienas papildas atlieka tam tikras funkcijas, todėl kurį pasirinkti kartais gali būti sudėtinga nuspręsti. Jeigu pradėjote sportuoti ir nežinote, kokie papildai jums reikalinga, kokia jų nauda ir funkcijos – konsultuokitės su specialistais, sporto treneriais ar mitybos konsultantais, kurie papasakos apie papildų sportui naudą ir reikiamybę. Keletas papildų sportui, kuriuos pasirenka daugelis pradėjusių sportuoti:

  • Papildai lieknėjimui. Papildai lieknėjimui dažniausiai yra geriami moterų, kurios nori sumažinti riebalinį sluoksnį, padaryti medžiagų apykaitą greitesne. Jie tiks kiekvienam, kryptingai siekiančiam tam tikrų rezultatų metant svorį. Nesuklyskite, papildai lieknėjimui skirti ne tik moterims, juos vartoja ir vyrai, kurie turi sutrikusią ar lėtesnį medžiagų apykaitą ir tokie, kurie taip pat nori atsikratyti papildomų kilogramų. Šio tipo papildų funkcija yra palaikyti detoksikaciją, o geriant papildus lieknėjimui ir maitinantis sveikai galima pasiekti daug greitesnių bei ilgalaikių rezultatų.
  • Baltymai. Baltymai yra daugeliui pradėjusių sportuoti ir jau pasiekusių tam tikrų sportinių rezultatų rekomenduojami papildai. Baltymai padidina energiją, taip pat numalšina raumenų skausmą po intensyvių treniruočių arba net jį pašalina, taip pat padeda ir lieknėjantiems žmonėms. Žinoma, vartokite baltymus su saiku ir prisiminkite, kad tai nėra maisto pakaitalas, tai tik papildas, todėl jokiu būdu baltyminiais kokteiliais nesugalvokite pakeisti normalios ir subalansuotos mitybos.
  • Vitaminai. Vitaminai vyrams ir moterims būna tokie patys ir skirtingi. Tai ne maisto papildas, tačiau tikrai papildantis žmogaus organizmą reikiamomis medžiagomis. Kartais vitaminų negauname iš maisto produktų, kai kurie iki galo nėra pasisavinami, todėl vartodami papildomai vitaminus gausite to, ko reikia jūsų organizmui.

Papildų sportui tikrai yra nemažai, todėl pradėję sportuoti nedelskite ir įsigykite reikiamų papildų, kurie padėtų pasiekti norimų tikslų.