Lininių siūlų savybės. Kodėl lietuviai juos taip mėgsta?

Raudoni mezgimo siūlai

Jeigu paanalizuotumėte senovinius lietuvių drabužius, pamatytumėte, kad linas buvo vienas dažniausiai pasirenkamų siūlų, kuris buvo skirtas ne tik rūbams, tačiau ir užtiesalams bei staltiesėms. Ne veltui lino audimas buvo daugelio moterų kasdienybės dalis. Jo tiesiog nebuvo per daug!

Dėl labai puikių lino savybių jis labai mėgstamas ir šias laikais. Lininiai siūlai naudojami nuostabiausiems drabužiams, jie puikiai pasitarnauja tekstilei. Nepriklausomai nuo to  ką planuojate daryti – pasirinkimą vieniją tai,  kad lininiai siūlai yra labai tvirti bei ilgaamžiai.

Lininiai siūlai internetu, juolab, kainuos Jums pigiau, bus greitai pristatomi iki reikalingos vietos, o konsultacijos padės rasti tokius siūlus, kurie labiausiai tinka mezgimui.

Kodėl būtent lininiai siūlai, kai egzistuoja tokia plati jų pasiūla?

  • Šis siūlas yra vienas stipriausių, tad iš jo kuriami drabužiai labai ilgai tarnaus, nekis dėl skalbimo bei kitų dirgiklių.
  • Lino verpalai labai gražiai žvilga, tad puikiai atrodo vasariniai drabužiai.
  • Linas puikus tinka tiems asmenims, kurie dažnai skundžiasi alerginėmis reakcijomis. Paprasčiausiai tai yra visiškai natūralus siūlas, kuris tinka ne tik alergikams, tačiau ir mažiems vaikams bei kūdikiams.
  • Pigai kainuojantis siūlas labai lankstus ir nešiojimo eigoje vis mažiau glamžosi. Mitas, kad linas niekada neatrodys tvarkingai, kadangi yra glamžus. Nešiojimo eigoje vis darosi vis tiesesnis.
  • Siūlų kaina yra gana maža, o pats pluoštas labai puikiai tinka karštuoju metų laiku, kadangi vėdina ir padeda sukurti tobulą mikroklimatą. Taigi, už mažą kainą galėsite gauti labai praktišką drabužį.
  • Linų verpalai yra atsparūs elektrinimuisi, tad iš jų pagamintas drabužis visiškai neįsielektrina.
  • Šis audinys yra ekologiškas, tad jeigu mylite gamtą – tokiu atveju saugokite ją.
  • Linas padeda išvengti nešvarumų, kadangi ant jo viršaus esantys plaukeliai yra slidūs, tad nešvarumai paprasčiausiai “nelips”.

Linas turi labai daug gerų savybių ir geriausias įrodymas, kad tai yra puikus pasirinkimas – ilgametė patirtis, kuri viliojo jį naudoti anksčiau, vilioja ir dabar.