Mergaičių apranga šaltuoju sezonu

Mažosios mūsų panelės, kaip ir mamos, nori visada gražiai atrodyti. Ypatingai svarbus periodas, kuomet mergaitė pradeda eiti į darželį. Nuo mažens pradedamas jausti tinkamas arba netinkamas aprangos jausmas, bet kuomet mes atidžiau rūpinamės mergaičių apranga, galime būti ramios, kad mažylė turės gerą skonį stiliui. Taip yra todėl, nes kuo vaikai yra mažesni, tuo lengviau juos išmokyti tiek ugdomųjų dalykų, tiek galima įtakoti teisinga požiūrį į gyvenimą.

Mergaičių neverta spausti, renkantis rūbus, nes jeigu nerasime kompromiso, šie liks dūlėti spintoje nenešiojami. Jeigu mažylė iš aplinkos imliai pasisavino gerus stiliaus pavyzdžius, nėra ko jaudintis, galite pasitikėti pasirinkimu. Tačiau neretai atsitinka atvejų, kuomet vaikas pasisavina negerą dizaino supratimą. Tokiu atveju reikia ieškoti išeities leidžiant vaikui pasirinkti, bet tik gražiai pakalbėjus, duodant patarimą. Tuomet mažoji jausis saugiai ir manys, kad pati savarankiškai nusprendė ką rengtis.

Su aprangos supratimu, privalu, kad mažoji stilistė suprastu, kas yra šiltasis, o kas šaltasis metų laikas. Tai ypač svarbu šaltuoju metų sezonu, kad mūsų mergaitė jaustusi patogiai demonstruojant madas ir esant aktyviai veiklai. Norint užtikrinti komfortą ir šilumą, tėveliai turi atsižvelgti ne tik į stiliaus detales, bet ir pačios medžiagos natūralumą. Rekomenduotina rinktis natūralaus pluošto audinius: liną, medvilnę ir vilną.

Daugumoje yra nuostatos, kad kokybiškas drabužis yra brangus. Tačiau galima paneigti, nes natūralios sudėties rūbai mergaitėms gali kainuoti ne tiek ir daug. Pigūs ir stilingi drabužiai mergaitėms prieinami daugiausia perkant internetu. Ilgainiui galima bus pamiršti apie sintetinius rūbus, galvojant tiek apie vaikus, tiek apie save. Medžiagos sudėtyje esantis sintetinis pluoštas iškarto nusako apie nekokybišką, nepatvarų rūbą, o kokybiška medžiaga užtikrina ilgą nešiojimo laikotarpį ir nesusidėvėjimą. Esant beveik vienodoms kainoms rinkoje, galima mesti lauk mintį pirkti kenksmingą rūbą mergaitei.

Natūralaus pluošto drabužiai turi daug privalumų:

1. draugiška mergaičių odai, nes pati medžiaga yra švelni, nesitrina į odą, jos nepažeidžia, neatsiranda randelių, taip pat esant alergijai, nesukelia komplikacijų;
2. jeigu mažylė yra aktyvi, medvilnė ir linas neleidžia kauptis prakaitui, taip nesukeliant diskomforto;
3. sveikas pralaidumas orui užtikrina subalansuota šilumos cirkuliaciją, todėl mergaitė nesušals ir nesukais, galima išvengti peršalimo šaltuoju metu sezonu;
4. tėveliai gali būti ramūs, nes drabužėliai nenusiskalbia, nesivelia, todėl užtikrinamas ilgas nešiojimo laikotarpis.

Visada mergaičių spintoje, net ir šaltuoju metu sezonu turi vyrauti šviesesnės, ryškesnės spalvos. Suaugusieji yra linkę rengtis niūriai ir tamsiai, ko reikėtų vengti vaikų aprangoje. Geras psichologas pasakys, kad rūbo spalva išduoda emocinę būklę. Šypsodamiesi, esant blogai nuotaikai, po mažu pagerėja emocinė pusiausvyra. Taip yra ir su rūbais: jeigu rengsime savo mažyles ryškiais ir šviesiais rūbeliais, tokiu atveju pagerės jų nuotaika, atsiras noras mokytis kažko naujo.