Žvejyba Norvegijoje

Žvejyba – ar galima tai įvertinti kaip sportą? Vieniems tai aistra ir nenumaldomas hobis, kitiems, tai lyg sportas, kurio rezultatai turi duoti gerų vaisių. Tikriausiai žinote, kad Norvegija yra tikras žvejybos entuziastų kurortas. Kiekvieno žvejo svajonė, nors kartą išmesti savo meškerę šios šalies krantuose. Tačiau daugelį stabdo mintis apie žvejybos kainą, tačiau jeigu ruošiatės keliauti su draugų kompaniją, tuomet šis nuotykis neatrodo toks jau ir brangus. Prieš vykstant į Norvegiją reikia žinoti, kad žvejojimui reikia ne tik žvejo bilieto, bet ir katerio, namuko gyvenimui, įrangos. Reikia gerai panagrinėti maršrutus ir žvejybos vietas, kuriuose galima pagauti išties gerus laimikius.
Tad šiame straipsnyje pateiksime kuo daugiau informacijos apie žvejybos ypatumus Norvegijoje.
Žvejybos sezonas Norvegijoje prasideda kovo mėnesį, o baigiasi jau spalį. Daugiausiai žvejų galima sutikti gegužės mėnesį, nes tuomet Norvegijoje yra šilčiausia. Žvejybai tinkamos sąlygos yra tiek Pietinėse, tiek Šiaurinėse šalies dalyse. Vasaras sezonas itin patinka Norvegijos žvejams, nes čia dienos yra labai ilgos, o saulė už horizonto nusileidžia vos porai valandų.
Leidimai žvejybai
Jeigu žvejojate jūroje, atskirų leidimų pastaruoju metu nereikia, ribojami yra tik kiekiai, kiek galima išsivežti laimikio. Leidžiama norma yra apie 15 kilogramų žuvies per pusdienį, taip pat leidžiama išvežti ir trofėjinę žuvį. Jeigu norite žvejoti lašišas, tai reikės daryti upėse, tačiau šiai žvejybai licencija yra būtinai. Jos kaip ir žuvis – brangios, o ir įrankiai kuriais žvejojama ši žuvis yra ribojami.
Ką galima įsivežti į Norvegiją?
Jeigu keliaujate į Norvegiją žvejoti, žinokite, kad ten alkoholinių gėrimų ir cigarečių kainos yra itin aukštos. Tad su savimi galėsite iš Lietuvos pasiimti 1 litrą stipraus alkoholio, 3 litrus vyno bei 2 litrus alaus. Taip pat galima įsivežti 200 vienetų cigarečių. Jeigu ruošiatės gyventi šioje šalyje, tuomet teks prašyti artimųjų pagalbos, kurie jums galėtų perduoti cigaretes. Tokie siuntiniai į Norvegiją yra leidžiami, jeigu neviršija normos.
Dažniausiai planuojant žvejybos kelionę su draugais tenka nuomotis talpų mikroautobusą. Jeigu kompanija didesnė, tuomet sumažės kelionės išlaidos, tačiau įranga užims daugiau vietos. Patariama nuomotis prailgintą mikroautobusą, kad tilptų visi reikalingi daiktai. Jeigu nuomosite valtis bei namelius – pasirūpinkite jais iš anksto. Namelių nuomos kainos šalyje prasideda nuo 600 eurų. Tačiau nameliams netaupykite pinigų, kadangi nuo to priklauso jūsų gyvenimo kokybė ir sąlygos.
Taigi, jeigu planuojate gerai praleisti laiką su draugais, vyriškoje kompanijoje – Norvegija jums puiki vieta, kurioje galbūt pagausite net savo didžiausią laimikį.