PRP – procedūra, odai sugrąžinanti jaunystę

PRP

Kiekviena moteris nori, kad veido oda būtų sveika ir švytinti. Labai nuliūdina, kai senėjimo arba žalingo gyvenimo būdo požymiai pirmiausia pasimato ant veido odos. Laimei, yra daugybė įvairių procedūrų, kurios padeda odai išlikti stangresnei, lygesnei ir spindinčiai, tačiau, palyginti, neseniai pradėta taikyti PRP terapija šiose procedūrų varžybose, neabejotinai, pirmauja. Specialistai ir procedūrą išbandžiusios moterys vieningai tvirtina, kad tai – perversmas veido procedūrų asortimente. Taigi, kuo PRP – ypatinga ir kodėl ji taip sparčiai populiarėja?

PRP – tai trombocitais praturtinta plazma. Trombocitai – tai kraujo ląstelės, dalyvaujančios žaizdų gijime ir stimuliuojančios naujų ląstelių susidarymą. Odos atjauninimas PRP – tai estetinė odos atjauninimo procedūra, kurios metu odos ląstelėms atnaujinti yra panaudojamas paties paciento kraujas. Iš paciento venos yra paimamas nedidelis kiekis kraujo, jis dedamas į specialią centrifugą, kur yra atskiriami baltieji ir raudonieji kraujo kūneliai, paliekant išgrynintą kraujo plazmą su trombocitais, kurių kiekis yra kelis kartus didesnis nei paprastai yra kraujyje.

Trombocitais praturtinta plazma jau seniai yra naudojama medicinoje: ortopedijoje, odontologijoje, rekonstrukcinėje chirurgijoje, tačiau neseniai PRP pradėta taikyti dermatologijoje, kosmetologijoje. Trombocitais praturtinta plazma yra itin veiksminga žaizdų gijime, skatina kolageno ir elastino sintezę odoje, slopina saulės sukeltus odos pažeidimus ir odos senėjimą, taip pat yra efektyvus metodas gydant plaukų slinkimą. Trombocitais praturtinta plazma leidžia užpildyti gilesnes raukšles, paakiuose susidariusias raukšles, padeda kovoti su pigmentacija ir pan.

Taigi, jei Jus vargina pirmieji odos senėjimo požymiai, pigmentacija, randai arba bendra odos būklė: oda išsausėjusi, papilkėjusi, praradusi elastingumą, švytėjimą ir t. t., verta išbandyti veido procedūrą, kurios veiksmingumas – garantuotas, nes odos atjauninimui yra naudojama mūsų pačių kraujo plazma, kurioje gausu trombocitų.